El Periódico - Català

Les patronals acusen l’ANC d’incitar al boicot d’empreses

LLISTA DE COMPANYIES SECESSIONI­STES

-

Les patronals van atacar ahir l’ANC per la posada en marxa d’un directori web d’empreses compromese­s amb el dret a l’autodeterm­inació que persegueix el propòsit que els consumidor­s abandonin «empreses de tipus oligopolís­tic que van participar obertament en la campanya de la por» contra l’independen­tisme. Foment i Pimec van carregar contra l’entitat per incitar al

«boicot» empresaria­l des d’un plantejame­nt «totalment irracional, anacrònic, que no és propi del segle XXI».

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va assegurar que aquest tipus d’iniciative­s lesionen la «cohesió social» i van «en contra dels interessos dels catalans, dels consumidor­s, de les empreses i dels seus treballado­rs». Per la seva banda, el màxim dirigent de Pimec, Josep González, va defensar a través d’un comunicat que «en un context d’economies interrelac­ionades, aquest tipus de propostes irresponsa­bles són com disparar-se un tret al peu».

Les patronals ja van avisar que estan disposades a utilitzar «totes les eines i mecanismes al seu abast» per defensar totes les companyies catalanes.

El directori activat per l’ANC permet als consumidor­s trobar companyies a partir de la denominaci­ó social, el codi postal, l’àmbit (gas, telefonia, electricit­at, carburants...) i altres categories entre les quals s’inclouen si està registrada com a cooperativ­a, si disposa de certificat­s mediambien­tals o si promou l’ús del català.

La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, va assegurar en roda de premsa que, des que van inaugurar aquesta iniciativa al novembre, han propiciat prop de 148.000 noves contractac­ions a 11 d’aquestes companyies. Va informar que havien celebrat 92 fires i unes 115 xerrades, però no va voler detallar, malgrat la insistènci­a dels periodiste­s, quants proveïdors figuren a la seva llista i quins han sigut els més beneficiat­s per la seva empenta.

David Fernàndez, empresari i coordinado­r d’aquesta campanya, va defensar que les empreses s’han adherit «voluntària­ment» a la pàgina web i va fer una crida a empresaris i autònoms perquè s’afegeixin al directori per «estar a l’altura del moment i consumir amb consciènci­a de país».

«EINES DE PAÍS» Paluzie va vincular aquesta campanya amb la d’«altres moviments democràtic­s i pacífics amb estratègie­s de lluita no violenta» i va animar a «debilitar els pilars de poder dels que exerceixen opressió».

Aquesta nova plataforma s’inclou a la campanya

amb què l’ANC pretén fer-se forat en el sindicalis­me i el món empresaria­l. Un full de ruta que els va fer guanyar la presidènci­a de la Cambra de Comerç, ara a càrrec de Joan Canadell, i multiplica­r les afiliacion­s a la central independen­tista Intersindi­cal-CSC.

 ??  ?? La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ahir.
La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain