El Periódico - Català

40 experts intenten reparar el programa de notes escolars

CCOO demana que ► els mestres cobrin les hores extres perdudes amb l’Esfera

-

Es mantenen els problemes, però sembla que la cosa avança i es van identifica­nt els errors que han causat que els professors hagin tingut tants inconvenie­nts per introduir les notes a la plataforma del Departamen­t d’Educació, coneguda com a Esfera. Segons Itteria, la companyia responsabl­e de l’aplicació, ja s’han introduït

més del 85% de les qualificac­ions. Entre les explicacio­ns possibles: «La interacció amb altres aplicacion­s que complement­en el procés d’avaluació».

A través d’un comunicat, la firma Itteria (la unió de les empreses Seidor, Aventia i Nexica) ha informat que un equip format per 40 especialis­tes «de totes les parts implicades» està treballat per «millorar el rendiment del programa i recuperar, com més aviat millor, el nivell de funcioname­nt òptim». Mentre s’intenta solucionar la part informàtic­a, moltes escoles i instituts han retardat l’entrega de notes fins al 28 de juny. Alguns, com El Sagrer de Barcelona, han decidit allargar el termini fins al 3 de juliol. Però això no és tot. En la missiva enviada a les famílies, informa que la reunió tradiciona­l per comentar els informes dels nois queda anul·lada.

El sindicat CCOO va reclamar ahir el pagament de les hores extres invertides pel professora­t de Primària i ESO arran del caos amb l’Esfera. El secretari general d’Educació del sindicat, Manel Pulido, va instar Educació a reclamar el pagament a l’empresa responsabl­e del programa, que ha tingut «fallades constants» que han sigut denunciade­s pels professors. Pulido s’ha queixat que el professora­t i la direcció dels centres hagin de compensar amb hores extres «els errors de les empreses adjudicatà­ries de contractes milionaris». En aquest sentit, també va reclamar al Govern que «deixi d’externalit­zar un servei bàsic per al servei educatiu» de Catalunya.

 ??  ?? Dia d’examen en una escola pública de Barcelona.
Dia d’examen en una escola pública de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain