El Periódico - Català

Cita mundial de la innovació tèxtil a Barcelona

-

Les xifres de la fira de maquinària tèxtil ITMA que va començar ahir a Barcelona –almenys 127.000 visitants, 1.717 expositors de 45 països i un impacte econòmic previst de 343 milions d’euros– la situen a l’altura d’altres mostres com a Alimentàri­a o el Mobile World Congress. Seran quatre setmanes d’activitat al recinte de Gran Via de la Fira (només per preparar les instal·lacions i el muntatge s’han necessitat dues setmanes, més els set dies d’exhibició i set dies més de desmuntatg­e)

que situen la ciutat en l’epicentre mundial de la innovació tèxtil. Aquest any, els principals desenvolup­aments els marquen l’ecologia i la impressió digital, la qual cosa dona compte de la mirada al futur d’un sector en constant canvi. La rellevànci­a de l’ITMA ha fet fins i tot desplaçar el festival Sónar respecte de les seves dates habituals.

Es tracta de la segona vegada en menys de 10 anys que Barcelona acull aquesta fira, que se celebra cada quatre anys en una ciutat europea i cada dos anys a la Xina, cosa que reforça el dinamisme econòmic i de negocis de la capital catalana i, en certa manera, recupera la tradició tèxtil que va marcar el passat industrial de Catalunya i que es va alterar profundame­nt amb la globalitza­ció. Que a l’ITMA d’aquest any el 40% dels expositors siguin de fora d’Europa, sobretot de la Xina, Turquia i l’Índia, reflecteix fins a quin punt ha evoluciona­t el sector. No obstant, la indústria local també pot competir en aquesta lliga, des de la innovació i l’especialit­zació, i a la fira no hi falten exemples d’això.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain