El Periódico - Català

La CEOE demana al Govern que «no enredi» amb més normes

Garamendi reclama a l’Executiu que deixi negociar els sindicats i la patronal

-

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, va llançar ahir un dard directe al Govern perquè «no enredi» en la negociació col·lectiva entre els sindicats i la patronal. Durant una jornada sobre formació i ocupació organitzad­a per l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), Garamendi va suggerir que en moltes ocasions estaven més a prop de

l’acord que del desacord, però que l’Executiu pren decisions que interrompe­n la negociació, com el cas del registre de jornada: «Que ens deixin parlar, que el Govern no enredi, que ens deixin treballar en llibertat», va demanar Garamendi durant la seva intervenci­ó.

El president dels empresaris va criticar que el control horari «s’havia d’haver treballat més seriosamen­t dins del diàleg social» i va culpar l’Executiu d’aprovar via reial decret una mesura tan controvert­ida: «Aquest tema estava obert a la taula de diàleg social, el problema és que la casuística és molt diferent en funció de les empreses, dels sectors... Que es resumeixi tot en un reial decret, en un contracte d’adhesió, de cop, ens sembla que complica molt les coses», va insistir Garamendi.

DUBTES SOBRE ELS HORARIS El president de la CEOE va assegurar que des de la patronal estan treballant «intensamen­t» amb el Ministeri de Treball sobre la guia del registre de jornada –el document que recull l’obligatori­etat de la norma per a tots els treballado­rs, empreses i sectors i de com ha de ser aplicada– perquè «cada dia» sorgeixen més dubtes entre les empreses. «A nosaltres ens estan trucant no només els petits i mitjans empresaris, sinó també les grans corporacio­ns que ens diuen: ‘¿Això com es fa?’», va explicar Garamendi, que va celebrar que ja s’hagin acabat les eleccions per veure si a partir d’ara «no hi ha tant decret electoral». Des del ministeri, per la seva banda, afirmen que estan col·laborant «estretamen­t» amb la patronal per resoldre «dubtes» que poguessin sorgir, però en cap cas per fer canvis ni en la llei ni a la guia.

A l’inici de l’acte, el president de l’IEF, Francisco J. Riberas, va instar a deixar de banda les batalles polítiques i iniciar el diàleg «constructi­u» per posar en marxa polítiques a llarg termini que fomentin l’ocupabilit­at. «Ha arribat el moment que comencem a posar-nos en marxa com a país», va sentenciar.

 ?? JOSÉ LUIS ROCA ?? El president de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), Francisco J. Riberas, ahir.
JOSÉ LUIS ROCA El president de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), Francisco J. Riberas, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain