El Periódico - Català

La UE avala que funcionari­s i interins cobrin el mateix

El TJUE se suma a decisions prèvies del Tribunal Suprem

- SÍLVIA MARTÍNEZ BRUSSEL·LES GABRIEL UBIETO BARCELONA

La justícia europea se suma al criteri manifestat fins ara per diferents magistrats espanyols, amb el Tribunal Suprem al capdavant, i considera que el personal eventual o interí de l’Administra­ció té el mateix dret, en igualtat de condicions, a cobrar els complement­s retributiu­s de què disfruta el personal fix. Així ho va manifestar el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en una sentència feta pública ahir, en què considera que un professor navarrès amb contracte eventual té dret a percebre el mateix complement retributiu de grau que els funcionari­s quan l’únic requisit exigit per ser concedit sigui l’antiguitat.

La decisió del TJUE venia avançada, com és habitual, per les conclusion­s de l’advocada general de la UE Jiliane Kokot, que va decidir en el mateix sentit el març passat. El Tribunal Suprem espanyol ja s’havia pronunciat, també el març passat, davant de demandes del personal de l’Institut Català de Salut (ICS), que exigia cobrar el plus de carrera profession­al igual que els funcionari­s. I una altra resolució del mateix tribunal l’abril passat amb un cas similar del personal administra­tiu a Asturias. Segons fonts jurídiques consultade­s, la clau de la sentència del TJUE és que reforça la jurisprudè­ncia existent segons la qual la temporalit­at no és causa objectiva per justificar un tracte diferencia­t en termes salarials.

CAS DEL 2007 La sentència del TJUE es refereix al cas de Daniel Ustariz Arostegui, empleat des del setembre del 2007 pel departamen­t d’Educació del Govern navarrès com a professor amb un contracte temporal, que l’ha portat a exercir les seves funcions en diversos centres docents. El 2016, aquest professor va sol·licitar a Educació (sense èxit fins ara) que se li abonés el complement retributiu del grau a què tenen dret els professors funcionari­s amb la mateixa antiguitat que ell.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain