El Periódico - Català

Norges Bank, segon accionista de CaixaBank

El fons sobirà ► noruec ja té el 3,011% del capital de l’entitat catalana

-

Norges Bank, el fons sobirà de Noruega, ha fet aflorar una participac­ió del 3,011% en el capital de CaixaBank, segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El paquet, que converteix l’inversor més gran d’Europa en el segon accionista de l’entitat presidida per Jordi Gual, té un valor d’uns 455,58 milions d’euros, segons el preu al qual els seus títols van tancar en la sessió de dimecres passat a la borsa (2,53 euros).

MOLTES INVERSIONS D’aquesta manera, Norges Bank es col·loca només darrere de Criteria Caixa –propietat de la Fundació Bancària La Caixa–, propietàri­a del 40% del capital de CaixaBank, i supera Invesco Limited, fons d’inversió nord-americà que amb la seva participac­ió del 2,025% retrocedei­x un esglaó i passa a ser el tercer accionista.

El fons sobirà noruec inverteix en un gran nombre d’empreses que cotitzen a la borsa espanyola. Destaca especialme­nt la seva presència en el sector bancari, amb participac­ions en BBVA (2,62%), Sabadell (3,07%), Santander (2,64%) o Bankia (1,88%), segons les dades del seu informe anual del 2018.

Així mateix, a començamen­ts d’any, el fons noruec va augmentar les seves posicions en el sector de les telecomuni­cacions, amb l’entrada a Más Móvil, amb una participac­ió del 2,06% del capital, després que el 2018 elevés la seva presència a Telefónica, al passar d’un 1,69% a l’1,94%.

Recentment, Norges Bank va entrar en el capital d’Enagás després d’adquirir al mercat més de 7,4 milions d’accions de la companyia espanyola de transport de gas natural. Aquesta quantitat de títols suposa el 3,1% del capital social de l’empresa presidida per Antoni Llardén. Amb aquesta operació es va convertir en el tercer accionista d’aquesta companyia.

 ??  ?? Quarter general de l’entitat a Barcelona.
Quarter general de l’entitat a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain