El Periódico - Català

Un nou cicle del paper

Miquel y Costas invertirà 50 milions entre aquest any i el que ve per guanyar capacitat productiva La companyia estrena una altra etapa de «creixement ordenat»

-

☰ Nova etapa. Miquel y Costas invertirà entre aquest any i el que ve 50 milions d’euros per augmentar entorn del 10% la seva capacitat productiva. La companyia, que va celebrar la seva junta d’accioniste­s a Barcelona, va tancar l’any passat un cicle d’inversions i n’inicia un altre de basat «en el creixement ordenat, preservant la vocació industrial i gestionant molt bé els temps», segons el seu president, Jordi Mercader.

Segons Mercader, el grup manté el seu compromís amb la indústria tabaquera, de la qual és proveïdora, però alhora es diversific­a cap a papers d’alt valor afegit per a sectors que van des de l’automòbil o l’alimentaci­ó a les bossetes de te o prospectes de medicament­s. Els papers destinats a la indústria del tabac van suposar l’any passat el 46% de la producció, davant el 52% del 2016 i el 48% del 2017; i els productes industrial­s, que el 2016 eren el 33%, ara són el 38%. La resta són altres productes, amb el 16%.

Un dels punts en els quals la companyia bolcarà més esforços és l’economia circular (reutilitza­ció de residus com a recursos). En aquesta línia, a la fàbrica de Terranova Papers a la Pobla de Claramunt (Anoia), on es produeixen papers per al sector de l’automòbil i per al de l’alimentaci­ó, es treballen en dues línies: l’una produir bosses de te sense fibra plàstica i, l’altra, utilitzar un polímer compostabl­e. De la mateixa manera, a la planta de Clariana, la companyia de Vilareal (Castelló) adquirida l’any passat, es produeixen palletes de paper per substituir les de plàstic, segons el vicepresid­ent, Jordi Mercader Barata.

La junta va ratificar l’entrada en el consell de Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, com a consellera independen­t; i de Claudio Aranzadi, que va ser ministre d’Indústria entre el 1988 i el 1993. Els dos nous vocals substituei­xen Carles Gasòliba i Antoni Canet, i permeten complir el mínim legal d’independen­ts en el consell d’administra­ció.

També es va aprovar un dividend complement­ari de 3,65 milions amb càrrec als resultats del 2018, que es farà efectiu a partir de l’11 de juliol per als seus més de 2.000 accioniste­s. Són 0,1217 euros per acció, amb la qual cosa el total de la remuneraci­ó de l’exercici és de 0,4273 euros.

 ??  ?? Mercader Miró i Jordi Mercader Barata.
Mercader Miró i Jordi Mercader Barata.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain