El Periódico - Català

24 ferits al xocar dos busos, un taxi i una moto

Els passatgers ► van patir múltiples contusions però cap de gravetat

-

Un accident en què es van veure involucrat­s dos autobusos, una moto i un taxi a la plaça d’Espanya de Barcelona cap a les deu del matí d’ahir va acabar causant almenys 24 ferits, entre els quals els conductors dels busos, i també la motorista, segons va informar el Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM), que va haver de desplaçar cinc ambulàncie­s al lloc dels fets.

El cap territoria­l del SEM, Jorge Morales, va explicar que els passatgers dels autobusos van patir «policontus­ions, cap de greu». Per la seva banda, la motorista va ser evacuada a l’hospital Clínic «per una fractura a les extremitat­s inferiors», segons va declarar Morales. A causa de l’incident, la Guàrdia Urbana va tallar l’avinguda del Paral·lel durant més d’una hora, però poc abans del migdia va informar que la circulació s’havia normalitza­t.

COL·LISIÓ EN CADENA Pel que sembla, l’accident va passar quan un taxi va frenar de cop i la moto hi va xocar. Un bus de la línia 91 de TMB tampoc va poder parar a temps i va impactar contra la motociclet­a, i finalment un altre autobús, de la línia L95 de l’AMB, va xocar també per inèrcia contra el primer bus. La motorista va quedar encaixonad­a entre els vehicles.

Una passatgera del primer autobús va explicar que el vehicle va frenar dues vegades bruscament. «Llavors la gent ha començat a cridar, s’han trencat vidres. La majoria dels passatgers anàvem asseguts, perquè l’autobús estava buit», va explicar. «M’he fet una ferida al llavi perquè a l’anar asseguda m’he donat un cop amb el seient del davant, i també m’he fet mal al clatell pel moviment de les dues frenades», va afegir aquesta usuària.

La Guàrdia Urbana està investigan­t l’accident, sobre el qual diu que té versions contradict­òries. La policia municipal utilitzarà les càmeres de seguretat de la zona per aclarir la responsabi­litat de l’accident. «Alguns testimonis ens diuen que, per l’espectacul­aritat de l’accident, és increïble que només s’hagi trencat una cama. El resultat, gràcies a Déu, no ha sigut tan greu com podria haver sigut», va explicar a la premsa l’intendent del cos Carles Reyner.

NEGATIU EN ALCOHOL Reyner va afegir que, a falta de les conclusion­s de la investigac­ió, tot apunta que la causa de l’accident va ser un error humà, com en la majoria d’aquests sinistres. «Només a la ciutat de Barcelona hi ha 12.000 víctimes anuals d’accidents de trànsit, és a dir, unes 33 diàries, i en el 90% dels casos es deuen al factor humà». Els conductors van donar negatiu en el test d’alcoholèmi­a.

 ??  ?? L’autobús de l’AMB que va xocar contra el de TMB.
L’autobús de l’AMB que va xocar contra el de TMB.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain