El Periódico - Català

Messi, davant el duel contra Qatar: «Seria una bogeria no passar»

-

VUITENS fins a aturar-se a l’Àfrica. «Però ara només pensem en Zimbàbue, un rival que respectem molt», va assegurar Aguirre.

CANVI GENERACION­AL Al capdavant dels lleons hi ha dos indomables la carrera tècnica dels quals és molt més breu: Clarence Seedorf i Patrick Kluivert uneixen els seus esforços al Camerun, un altre dels aspirants eterns i segon en el rànquing de trofeus (cinc). El seu grup és més complicat que el d’Egipte: Ghana és una de les potències, tot i que va estar absent del Mundial de Rússia, el que demostrari­a la seva recent pèrdua de qualitat. Una cosa semblant li passa a Costa d’Ivori, a mig camí de la transforma­ció generacion­al.

Sí que hi van ser el Marroc, Nigèria, Tunísia i el Senegal. Només aquest últim va estar a punt de passar als vuitens de final. Es va quedar fora per la regla del tenia més targetes grogues que el Japó. El líder del Senegal és un gran col·lega de Salah: Sadio Mané, el seu company al Liverpool. La tercera pota del campió d’Europa, Firmino, està jugant a l’altra punta del món amb el Brasil. Amb el Senegal hi ha Moussa Wagué, el jove lateral dret que va debutar amb el Barça, i altres futboliste­s de primera línia com Keita Baldé (Inter de Milà) i Kalidou Koulibaly (Nàpols).

LA FÓRMULA DE L’ÈXIT El Marroc, acomplexat per la seva falta d’historial (només es va coronar el 1976) en comparació amb la seva tradició i la seva entitat com a país, confia en la fórmula de l’èxit que sembla tenir el francès Hervé Renard, campió amb Zàmbia (2012) i Costa d’Ivori (2015), i que també va dirigir Angola i va ser assistent a Ghana. Tanzània, que mai va passar de la fase de grups, s’ha entregat al nigerià Emmanuel Amunike, un vell conegut dels culers.

Per a noms il·lustres, cap com el del dorsal 3 de Madagascar, un dels debutants (es va ampliar el torneig de 16 a 24 participan­ts) com Burundi i Mauritània: Romario Baggio. Lionel Messi va donar la cara després de l’amarg empat de l’Argentina contra el Paraguai (1-1) en el segon partit de la Copa Amèrica. «Seria una bogeria no passar. Ho farem. Passem per un moment complicat, però estem mentalitza­ts de poder guanyar», va dir el capità i el seu rostre dibuixava un desconcert al qual no està acostumat. Diumenge, a Porto Alegre, l’Argentina ha de guanyar Qatar.

«Estàvem bé fins al gol, que va sortir del no-res. Ens vam desordenar», va dir l’astre del Barcelona sobre la diana paraguaian­a. «En el segon temps no ens quedava cap més remei que atacar. Vam aconseguir l’empat i després vam baixar», va admetre sobre la falta d’intensitat de l’equip que dirigeix Lionel Scaloni.

DUBTES AGREUJATS L’Argentina va arribar a la competició amb molts dubtes, que es van agreujar després de la derrota contra Colòmbia. «Sabíem que seria difícil, buscant l’equip i el funcioname­nt. I no hi ha temps. No és fàcil jugar la Copa Amèrica. Està tot molt igualat. Cada vegada són més ajustats els partits».

Messi va admetre que el vestidor «està dolgut» per la situació, però que no li falta il·lusió. Almenys a ell. «El veig convençut d’anar a guanyar contra Qatar. S’ha de pensar en positiu, tenir confiança. Pensar que si haguessin marcat el penal, estaríem sense opcions. Per alguna cosa passen aquestes coses. No vam poder guanyar el partit per poder impulsar-nos. Però intentarem fer-ho diumenge per classifica­r-nos», va afirmar.

6 JUL

6 JUL

7 JUL

8 JUL

 ??  ?? Leo Messi.
Leo Messi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain