El Periódico - Català

EUA espera una Espanya ansiosa de gol

La favorita supera Suècia i es converteix en rival de ‘la Roja’ en els vuitens de final

- VUITENS

El somni d’Espanya en el Mundial ha topat en el camí amb l’obstacle més dur de superar, els EUA. Futboliste­s, atletes, un equip contundent i ambiciós i amb grans individual­itats amenacen la classifica­ció de la selecció a quarts de final. L’equip d’Alex Morgan, que ve d’arrasar els seus rivals en la primera fase del campionat, exigeix al combinat de Jorge Vilda donar la seva millor versió i esperar que les nord-americanes no tinguin el seu millor dia. Davant les grans favorites al títol, les espanyoles diuen que la clau el pròxim dilluns serà «estar al 200%».

Els Estats Units van superar Suècia (0-2) en el tercer partit de la primera fase i es van situar en primer lloc del seu grup, fet que va provocar l’encreuamen­t que tots en la concentrac­ió de la selecció espanyola esperaven. Lindsey Horan (m. 3) i Tobin Heath (m. 50) van segellar la tercera victòria de les nord-americanes en aquest Mundial. En l’altre partit del mateix grup disputat ahir, Xile va aconseguir la seva primera victòria a costa de Tailàndia (2-0), però va quedar fora de la competició

per només un gol de diferència. Hauria pogut arribar en el llançament de penal de Francisca Lara que es va estavellar al travesser (m. 85).

Per a les espanyoles, la por no és una opció, però respecten un equip que ha sigut tres vegades campió del món i que va més enllà de l’aspecte futbolísti­c. «Són atletes», va explicar Jenni Hermoso en roda de premsa. «Més que futboliste­s, són físicament increïbles. I, si a això li sumes la tècnica, ja són un equip gairebé impossible de parar. Haurem d’estar al 200% o no tindrem opcions d’aconseguir la victòria», va dir Hermoso.

TRES DIES DE DESCANS Espanya arribarà a la cita amb tres dies més de descans i a Hermoso, que va aconseguir un doblet de penal en el debut de la selecció, no l’obsessiona especialme­nt el rival. «Si fas gol, el teu equip pot guanyar, t’imagines les jugades, però no arriba a ser una obsessió», va explicar la matalasser­a. «Creem moltes ocasions, però no les materialit­zem. Arribarà el dia en què entrin totes. Hi ha incertesa i ens ho hem de prendre com una cosa més natural. Això és qüestió de ratxes i d’estar amb la punteria fina», va afegir. Noruega Austràlia

22 JUN

Anglaterra Camerun

23 JUN

França Brasil

23 JUN

Espanya EUA

24 JUN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain