El Periódico - Català

Enganxats a Heurtel

El gran moment del base alimenta l’esperança del Barça de forçar el desempat davant del Madrid «Hem de continuar amb la intensitat i la fe que vam mostrar al Palau»

-

Per l’esplèndid moment de joc i l’enorme talent que atresora, Thomas Heurtel centra les esperances del Barça d’allargar la final de la Lliga Endesa, que avui viurà el seu quart capítol al Palau (21.00 hores, #Vamos). El Madrid domina per 2-1 després de la victòria dels blaugranes dimecres amb una altra nova exhibició del base francès (21 punts i 4 assistènci­es) i al factor pista s’hi aferren els barcelonis­tes, que aspiren a forçar el desempat diumenge a Madrid i a esquivar el segon match

ball de què disposarà l’equip de Pablo Laso.

«La gent ens va empènyer tot el partit i el pròxim espero un Palau encara més calent. Intentaré donar el millor de mi per ajudar. De vegades m’equivoco; de vegades rendeixo bé, espero que tornem a fer el mateix partit», va apuntar a Esports3 Heurtel, que viu un gran moment esportiu i també personal al costat de la seva dona, Mel, amb el naixement del seu fill Lucas.

El base francès, que té pendent la renovació del contracte (el seu desig és continuar, igual que el del club), s’ha convertit en un factor diferencia­l en una final marcada per l’enorme equilibri entre Madrid i Barcelona, que ha disparat en un 54% l’audiència respecte a la de l’any passat. Una cistella ha decidit els dos últims partits i quatre dels últims cinc. Un triple de Carroll, quan faltaven dos segons pel final, va donar el triomf al Madrid en el segon partit al Wizink (81-80). Una safata de Singleton va completar un parcial de 7-0 amb què el Barça va capgirar el tercer (78-77).

Però mentre a l’equip de Laso han anat apareixent diferents jugadors com Campazzo, Carroll o Thompkins, al Barça el protagonis­me de Heurtel ha sigut constant i la defensa madridista ha sigut incapaç de trobar un antídot per rebaixar la seva prestació, que el converteix en un ferm aspirant al títol de MVP si la final és per als blaugranes. El base francès ha sigut el màxim anotador blaugrana en els tres partits (14 punts en el primer; 30 en el segon; i 21 en el tercer) i encapçala les estadístiq­ues d’aquests com a màxim anotador (19,8), assistènci­es (4,63), faltes rebudes (4,25) i valoració (19,9).

En el segon partit, per exemple, el base nascut a Béziers fa 30 anys, va firmar la millor marca en un en 21 anys i el segon millor registre d’un blaugrana en una final, i iguala, així, Epi (Xavi Fernández en va aconseguir 31 el 1996). En els dos últims partits, en concret, Heurtel s’ha mostrat molt efectiu en els encerts a cistella (16/20, 80% en tirs de dos) i gairebé infal·lible des del tir lliure (95%, 18/19).

«No vull parlar de la meva actuació personal. Em sento bé, però em sentiré millor si guanyem aquesta Lliga», explica el base francès, que continua confiant cegament en les possibilit­ats de l’equip blaugrana. «Ells estan jugant molt bé, molt encertats en els triples i cada partit és molt dur, però hem de continuar demostrant la intensitat i la fe amb què sempre juguem al Palau», afegeix.

«Thomas és un grandíssim jugador. És molt important per a nosaltres, no només pels punts que anota, sinó també pel joc que és capaç de generar amb les seves assistènci­es», li reconeix el seu company Roland Smits, ala pivot letó. Mentre que el madridista Gustavo Ayón reconeix que serà una de les claus de cara al quart partit. «Hem d’intentar que no generi joc per als seus companys», va assegurar el pivot mexicà, que sembla que la seva continuïta­t al Madrid serà més que complicada.

«Nosaltres hem de sortir a mossegar i no donar opcions al Barça», va afegir Ayón. «Hem d’anar a buscar el cinquè partit, és una final i hem de donar-ho tot», assumeix l’ala pivot nordameric­à Chris Singleton per explicar el sentiment que es viu al vestuari blaugrana, enganxat a la inspiració de Heurtel.

 ??  ?? perseguit per Campazzo, és clau per al Barça a la final.
perseguit per Campazzo, és clau per al Barça a la final.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain