El Periódico - Català

Més enllà del ‘revival’

El grup de Los Angeles Vintage Trouble porta avui a l’Apolo el seu fogós soul-rock, que transcende­ix les influèncie­s dels 60

-

Vintage Trouble és conegut pels degustador­s del soul de tall amb certa ferocitat rockera i realçat en les seves fogoses actuacions. Però tot i que el combo de Hollywood diu no sentir-se incòmode amb etiquetes com en les seves últimes entregues –els seus epés titulats ha apostat per un gir contempora­ni. ¿Un pas arriscat? «Espero que sí. Si no es prenen riscos, la vida pot ser molt avorrida», afirma Ty Taylor, cantant del grup, en vigílies de la seva actuació d’avui a l’Apolo (obrirà la britànica Yola).

El mateix format discogràfi­c triat, l’epé, ja és indicatiu del canvi: Vintage Trouble s’acollia fins ara, i amb gust, a la mística dels àlbums, arrelada als anys 60 i 70. «Vam créixer escoltant elapés de les grans bandes de soul i rock, i disfrutant de les seves portades i de les lletres impreses, però vivim en un món diferent», sospira Ty Taylor. «L’epé permet que la gent s’acosti més a les cançons».

Estructura­r el material en dues entregues els ha convidat a donar un caràcter distintiu a cadascuna. «Amb el primer volum de diem a la gent que no només ens inspira el passat, també el present, i allà hi ha peces com o

explica Taylor que confessa l’admiració de tot el grup per les produccion­s de Mark Ronson (Amy Winehouse, Adele i Miley Cyrus). El segon volum «té alguna cosa d’experiment sense deixar de ser un disc ple de soul», apunta. «Treballant amb la tecnologia i deixant-nos influir per productors i artistes que són més joves», afegeix Taylor, de 50 anys.

Un dels temes, presenta una cadència que Taylor veu pròxima al reggaeton. «M’agrada la seva potència rítmica i les seves melodies», assegura, i se sorprèn quan se li esmenta que el gènere causa al·lèrgia en una bona part del públic rocker espanyol. «¿Sí? No puc opinar, desconec aquesta polèmica».

Per gravar van anar a un paratge exòtic i apartat del soroll mundà, les illes Caiman, al Carib. «Sobretot, un lloc on, més enllà del clima i el bon menjar, vam poder concentrar-nos en la gravació sense distraccio­ns», destaca el cantant, que revela les felices dinàmiques de treball. «La taula de so estava a un pas de l’aigua, i podíem estar bussejant, sortir a gravar una presa i fer un altre capbussó».

En contrast amb aquest aïllament paradisíac aparent, algunes de les cançons desprenen una preocupaci­ó social. Parlem de una petició al fet que «cada individu prengui consciènci­a de la tensió que hi ha al món i que la batalla s’acabi», o d’Everyone

que llança un altre missatge benintenci­onat a favor de «centrar-nos en les coses que ens uneixen i no en les diferèncie­s, partint que si dones amor, rebràs amor». Cançons que potser sonaran a l’Apolo, on Vintage Trouble calibrarà la gosadia del seu gir artístic. Ty Taylor té clara l’aposta. «Com a artista, l’últim que vols ser és irrellevan­t».

 ??  ?? Trouble, que avui farà un concert a l’Apolo.
Trouble, que avui farà un concert a l’Apolo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain