El Periódico - Català

L’assassí de Terrassa va matar l’exnòvia amb una destral

-

El detingut per la mort violenta de Mònica Borràs, la dona desaparegu­da a Terrassa l’agost del 2018, hauria atacat la seva víctima amb una destral, segons es desprèn de la investigac­ió i informa l’agència ACN. El jutge va acordar ahir la presó provisiona­l de l’assassí confés, Jaume B. A., que es va negar a declarar.

El togat afirma que hi ha indicis contra l’arrestat després de l’anàlisi del mòbil de la víctima, de l’activitat bancària després de la seva desaparici­ó i l’existència d’una «agressió mútua» entre l’acusat i la seva exnòvia quatre dies abans.

L’ordre de presó remarca que Mònica va ser «víctima d’un atac contra la seva vida» a l’interior del seu domicili de Terrassa per part de Jaume B. A. I concreta que l’agressió es va produir el 7 d’agost del 2018 entre les 9.59 hores i les 10.47 hores. Després, el detingut va enterrar la dona al pati de la casa.

Després de descobrir-se el cos sense vida de la dona, Jaume B. A, va confessar a la policia el crim i va reconèixer que el cadàver trobat era el de la seva exparella. La resolució detalla que va explicar que «no recordava exactament el nombre de cops que li va donar», tot i que va precisar que no va parar fins que la dona no va caure a terra.

Un dels indicis recollits pel jutge és que el mòbil de la víctima va tenir una gran activitat abans de la seva desaparici­ó, fins a les 9.59 hores. A partir d’aquella hora, va deixar de funcionar fins a les 19.12 hores d’aquell dia. «Aquesta falta d’activitat en l’aparell telefònic, era «estrany» en la víctima, ja que era una «persona molt dependent» del mòbil i les seves aplicacion­s, segons els testimonis, descriu. L’inculpat no té coartada per a aquesta franja horària.

La interlocut­òria també recull que el detingut no va contactar amb ningú de l’entorn de la víctima i que es va registrar un traspàs de diners entre el compte bancari de la víctima i la seva l’endemà del crim, així com una posterior anul·lació d’una targeta de crèdit, la sol·licitud d’una altra targeta i la retirada de diners amb la mateixa targeta mesos després.

El jutge determina l’hora del crim pel mòbil de la víctima

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain