El Periódico - Català

Parlem clar

-

Dies enrere, Verónica, de 32 anys i mare de dos fills, se suïcidava després que s’hagués compartit de forma massiva un vídeo explícit que havia gravat per a la seva exparella. Les xarxes es van omplir de missatges de suport a ella i també de repulsa envers els qui havien compartit el contingut. Alhora es va generar un debat entre els que reprovaven el que va fer la víctima, i aquells que, qualifican­t-lo com a violència masclista, defensaven que qualsevol dona hauria de poder compartir el que volgués, sense por que després s’utilitzés sense el seu consentime­nt. Sigui com sigui, l’endemà de l’esdevenime­nt, el vídeo més buscat en pàgines web porno va ser el relacionat amb el cas.

En aquesta societat hipersexua­lizada, el sexting és una pràctica normalitza­da entre

els joves. Les conseqüènc­ies les pateixen majoritàri­ament les noies. Sovint he sentit la bestiesa dels que recomanen la pràctica del sexting segur dins de la parella. ¿Potser la majoria no ho fan dins de relacions que consideren de confiança?

Sense entrar en judicis morals, ha arribat l’hora de parlar clar als nostres fills: «No hi ha sexting segur». A partir del moment que compartim contingut on line, s’escapa del nostre control. És la nostra responsabi­litat apoderar-los perquè siguin capaços de mantenir relacions sanes començant pel respecte a si mateixos i als altres. No perdem més el temps.

Anna Plans

Presidenta Assoc. Consumidor­s Mitjans Audiovisua­ls Catalunya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain