El Periódico - Català

Una periodista acusa el líder dels EUA de violar-la el 1995

-

La periodista Elizabeth Jean Carroll assegura que el president dels EUA, Donald Trump, la va violar el 1995 a l’emprovador d’una coneguda botiga de Nova York, segons relata en un llibre del qual ahir va avançar un extracte la revista

Carroll, coneguda per la seva columna de consells la revista explica que es va trobar amb Trump als grans magatzems Bergdorf i que ell li va dir «Ei, ¡tu ets aquella senyora dels consells!» i ella li va respondre: «Ei, ¡tu ets el magnat immobiliar­i!». Després d’una breu xerrada, l’ara mandatari nord-americà li va demanar «ajuda» per comprar un regal a una «noia», ella hi va accedir, i van començar una ruta pels grans magatzems. La dona narra com Donald Trump anava fent comentaris presumint de la seva riquesa i que fins i tot li va dir vella quan va dir que tenia 52 anys, aproximada­ment la mateixa edat que ell.

A l’arribar a la secció de llenceria, Donald Trump la va instar a emprovar-se una de les peces, davant d’aquella petició ella li va demanar que fos ell qui es posés la peça. D’acord amb el relat de la dona, quan es va tancar la porta de l’emprovador, el multimilio­nari «la va envestir». «Em va empènyer contra la paret, colpejant-me el cap molt fort, i va posar la seva boca sobre els meus llavis». La dona, en va actuar rient i empenyent-lo cap enrere, però ell la va agafar i la va tornar a empènyer contra la paret i li va abaixar les mitges, explica.

«S’ABAIXA LA CREMALLERA» «Al moment següent, encara vestint el seu uniforme de negoci, camisa, corbata, vestit de jaqueta i abric, se l’obre, s’abaixa la cremallera dels pantalons i, forçant els seus dits al voltant de la meva zona íntima, empeny el seu penis a mitges –o sencer, no n’estic segura–

dins meu», narra la periodista. La dona va aconseguir escapolir-se en una trobada que va durar tres minuts i en què «no creu» que Trump ejaculés.

La periodista també respon per endavant a les preguntes que sap que aquest episodi pot propiciar: «¿Ho vaig denunciar a la policia? No. ¿L’hi vaig explicar a algú? Sí, a dues amigues íntimes. [...] ¿Tinc fotos o alguna prova visual? Les càmeres de seguretat de Bergdorf ens deuen haver gravat a l’entrada de la botiga». ¿I per què no ho va denunciar abans? «Rebre amenaces de mort, haver d’abandonar casa meva, ser acomiadada, arrossegad­a pel fang, i unir-me a les 15 dones que han sortit amb històries creïbles sobre com l’home les va agafar, va molestar, va menysprear, va maltractar, va assetjar sexualment i va violar, només per veure com aquest home ho capgira, nega, amenaça i ataca, mai va sonar divertit», conclou.

 ??  ?? Elizabeth Jean Carroll.
Elizabeth Jean Carroll.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain