El Periódico - Català

La Cambra calla davant la web d’empreses afins a l’ANC

El silenci de ► l’entitat contrasta amb les crítiques de Foment i Pimec

-

Silenci clamorós. La Cambra de Comerç de Barcelona, amb una majoria independen­tista que va prendre el control dilluns, manté un mutisme total respecte al cercador web de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) –promotora de la candidatur­a guanyadora a la Cambra– d’empreses afins a l’independen­tisme. Aquesta actitud contrasta amb les crítiques de les dues grans patronals catalanes, Foment i Pimec, molt discrepant­s en altres qüestions.

Abans d’accedir a la presidènci­a de l’entitat dilluns passat, Joan Canadell va ser molt crític amb iniciative­s com la de Foment, que va reclamar al Govern que fes una declaració assegurant que renunciari­a a les mesures unilateral­s com a pas per aconseguir la tornada de seus socials empresaria­ls que es van traslladar després de l’1O. Llavors erigia la Cambra com la veritable representa­nt dels «més de 600.000 empresaris

i autònoms» que hi ha a Catalunya. També va ser molt crític, a través del seu compte de Twitter, amb el Cercle d’Economia i la fredor amb què va rebre el discurs del president Quim Torra a les jornades de Sitges. Va dir que només representa­va «els seus 1.250 socis».

Canadell, puigdemont­ista declarat i promotor de campanyes contra les empreses contràries al procés, ha optat en aquesta ocasió per mantenir el silenci. Des de la Cambra asseguren que no tenen previst valorar oficialmen­t aquesta iniciativa. En qualsevol cas, al cercador de l’ANC hi figuren algunes de les empreses que formaven part de la candidatur­a a la Cambra promoguda per aquesta organitzac­ió.

DENÚNCIA D’altra banda, Empresaris de Catalunya va advertir que iniciarà accions judicials contra l’ANC «si en 24 hores no retira la seva llista de companyies favorables al procés».

L’entitat, presidida anteriorme­nt per l’actual portaveu de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, considera la inciativa «un acte de sectarisme ideològic que té efectes negatius per al mercat i l’economia, distorsion­ant greument la competènci­a». El Departamen­t d’Educació de la Generalita­t obrirà un expedient disciplina­ri per una falta lleu a la professora de Terrassa que suposadame­nt va agredir una alumna de 10 anys per dibuixar una bandera espanyola en un quadern. Segons la conselleri­a, no ha quedat provat que hi hagués «maltractam­ent físic», però hi ha fets com estripar en públic el treball d’una alumna o deixar-la sola al passadís que po

 ??  ?? El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, dilluns.
El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, dilluns.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain