El Periódico - Català

El Raval vol més seguretat arran d’un nou apunyalame­nt

Els botiguers ► utilitzen ara un xiulet per cridar l’atenció davant un robatori El comerç reclama ► una reunió amb l’ajuntament abans del 30 de juny

-

Els comerciant­s del barri del Raval, 48 hores després que un indigent apunyalés greument al coll un home de 26 anys, han demanat una reunió amb l’Ajuntament de Barcelona abans del 30 de juny. L’episodi, que hauria pogut tenir un desenllaç fatal per a la víctima sense la ràpida intervenci­ó dels mateixos botiguers, ha esgotat la seva paciència davant de la insegureta­t del barri. A la resta de forces polítiques els imploren que no aprofitin aquest atac per a finalitats partidiste­s.

En un comunicat llegit davant el número 51 del carrer de Joaquim Costa, on va tenir lloc el succés dimecres cap a les 17.00 hores, l’Eix Comercial del veïnat ha lamentat «les retallades» en serveis socials per a persones vulnerable­s com l’indigent que va cometre l’apunyalame­nt.

També insta les autoritats a estrènyer la col·laboració amb les entitats del barri per millorar la coordinaci­ó. I exigeix que es doti el Raval de més presència de policies dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana. Sobretot, de patrulles amb uniforme a peu de carrer.

TALL AL COLL La víctima era al carrer de Joaquim Costa parlant per telèfon quan va ser abordada per l’agressor. Va intentar treure-li el mòbil però l’home es va resistir i va rebre una punyalada al coll. Després de la ganivetada, els comerciant­s van sortir per donar la veu d’alarma amb el xiulet, tal com ha captat el vídeo que publica aquest diari, i alguns d’ells van portar tovalloles per contenir l’hemorràgia. D’altres van seguir l’agressor fins al Pans & Company de la ronda de Sant Antoni i van cridar l’atenció d’una patrulla dels Mossos, que va detenir el cotxe i va entrar a l’establimen­t. Els dos agents el van trobar als serveis del local i van aconseguir arrestar-lo.

Simultània­ment a la detenció, els comerciant­s van fer frenar una ambulància que casualment també circulava per la ronda de Sant Antoni en aquell instant. Les tovalloles, primer, i l’ambulància, després, van reduir el risc que va córrer l’home. Actualment es troba fora de perill.

El xiulet s’ha convertit per a aquests comerciant­s en un símbol per combatre la insegureta­t del barri. Cada vegada que els toca afrontar un robatori o una agressió xiulen amb l’objectiu de cridar l’atenció de la resta de la comunitat. «El Raval té un comerç ric, divers i viu» que ara necessita «protecció», argumenten els veïns.

 ??  ?? Un comerciant atén el ferit.
Un comerciant atén el ferit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain