El Periódico - Català

L’Uruguai només pot empatar amb el Japó (2-2)

-

Amb més orgull que futbol, l’Uruguai només va poder empatar amb el Japó (2-2). Va igualar el marcador les dues vegades en què els convidats a la Copa Amèrica es van avançar, però no va tenir prou joc per emportar-se els tres punts davant d’un rival que no era la genuïna selecció nipona, sinó un qualificat conjunt sub-23. A la falta d’imaginació, s’hi va afegir la falta de sort: els celestes van estavellar dues rematades al travesser (Edinson Cavani i Luis Suárez).

No hi va haver un dramatisme excessiu en la lectura del partit per part uruguaiana, potser pel consol que ofereixen els problemes que també pateixen els altres, com el Brasil o l’Argentina. «¿Saps quantes n’he tingut d’aquestes en 13 anys consecutiu­s? En traurem les conclusion­s. M’ocuparé de les coses, però no em preocuparé», va dir el selecciona­dor Óscar Washington Tabárez. «No hem d’estar tristos per l’empat», va valorar el madridista Federico Valverde.

DUEL AMB XILE L’Uruguai depèn de si mateix, però necessitar­à millorar les seves prestacion­s per batre Xile. A l’onze charrúa li van fallar els mecanismes defensius: primer al no saber aturar un ràpid avançament japonès, i després amb l’error de Mosquera en un córner. Però els celestes no han perdut la gran virtut que acompanya la seva capacitat de lluita: l’astúcia. També va anotar en un córner, cabotejat per José María Giménez, i Cavani va tenir el recurs de fer un penal, corroborat pel VAR, que va transforma­r Luis Suárez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain