El Periódico - Català

Sebastian Vettel

«L’equip probableme­nt em pot fer fora quan vulgui. Però jo estic molt content aquí»

-

Aportarem proves irrefutabl­es per demostrar que no ens havien de sancionar», van anunciar des de Ferrari a l’arribar al Circuit Paul Ricard. Però aquestes suposades proves no han servit de res i la FIA manté la sanció de cinc segons a Sebastian Vettel –i per tant la victòria de Lewis Hamilton– per tornar de forma insegura a la pista després d’una sortida per l’herba al recent GP del Canadà. Podria haver sigut la primera victòria de Ferrari aquesta temporada, i no sembla que tingui cap altra oportunita­t aviat, no almenys aquest cap de setmana al GP de França. Els Mercedes van dominar ahir amb autoritat els primers entrenamen­ts lliures i no fa l’efecte que hagin de tenir problemes per ocupar la primera línia de la graella i firmar un doblet.

Van tan sobrats que Lewis Hamilton es va saltar la jornada de dijous al circuit francès per poder allargar la seva estada a la Setmana de la Moda de París i anar a l’homenatge en memòria de Karl Lagerfeld... Tres victòries consecutiv­es i cinc en set grans premis han reforçat l’avantatge de Hamilton després d’assaltar el liderat del Mundial des del GP de la Xina, amb 29 punts sobre el seu company, Valtteri Bottas, i 62 més que Sebastian Vettel.

Hamilton domina el Mundial

sense que Bottas pugui prolongar aquests llampecs de competitiv­itat amb què va sorprendre a l’inici de temporada. El finlandès és l’únic obstacle en el camí del seu sisè títol mundial. No hi ha mes enemics, no a Ferrari, que no surt del debat sobre si Vettel ha de seguir a la l’any que ve malgrat tenir contracte fins a final del 2020. «Mai he parlat de la meva retirada de l’F-1, per la qual cosa torno a repetir que no sé d’on surt aquesta informació. Crec que em puc retirar quan desitgi, i que l’equip probableme­nt em pot fer fora quan vulgui, però aquí estic molt content».

L’alemany ja sap que tampoc els despatxos li donaran el triomf que va deixar escapar al Canadà. Els comissaris esportius del gran premi canadenc Emanuele Pirro, Mike Kaerne, Mathieu Remmerie i Gerd Ennser van mantenir una reunió amb un representa­nt de Ferrari a Paul Ricard per avaluar les noves proves que els de Maranello van presentar per revocar la penalitzac­ió al seu pilot, una cosa que finalment no ha fet efecte. Després de la reunió van explicar que «no hi ha elements significan­ts o rellevants nous que haguessin sigut inaccessib­les a qualsevol de les parts quan l’acció va passar». O el que és el mateix, es manté la sanció.

El pitjor per a Vettel i Ferrari és que aquest cap de setmana no arriben a un escenari propici, res a veure amb les rectes llargues dels traçats de Shakir i Gilles Villenueve, on el motor del Ferrari amaga les carències aerodinàmi­ques del cotxe. «Aquest any hem tingut dues oportunita­ts de guanyar, una en què Charles va controlar la carrera (un problema mecànic el va deixar sense victòria a Bahrain) i una altra al Canadà (la sanció de cinc segons va deixar sense triomf Vettel). Amb les carreres que he tingut, sempre penses que podries haver fet una mica més, però no és que poguéssim haver dominat les últimes 15 carreres», afirma l’alemany per explicar la falta de triomfs i els 62 punts que el separen de Hamilton.

LES EXPLICACIO­NS «Ara mateix Mercedes lidera i nosaltres estem per darrere. Encara falta molt, però no s’ha de ser un geni per veure que hauríem de sumar molts punts i sabem que ara mateix Mercedes està més en forma que nosaltres. I no sembla que la situació hagi de canviar a curt termini. Necessitem canviar el concepte del cotxe en matèria aerodinàmi­ca», va explicar el director Mattia Binotto. Necessiten canviar el concepte de l’aleró davanter que els ha portat a un atzucac. «Però necessitem diverses setmanes per tenir-lo a punt», va afegir. Amb cinc carreres durant les pròximes set setmanes, el Mundial de F-1 pot haver quedat liquidat abans de l’aturada estiuenca.

 ??  ??
 ??  ?? Sebastian Vettel, durant un descans dels entrenamen­ts al circuit Paul Ricard.
Sebastian Vettel, durant un descans dels entrenamen­ts al circuit Paul Ricard.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain