El Periódico - Català

El Madrid assalta el Palau i s’endú la Lliga de bàsquet

El Madrid firma el definitiu 3-1 al Palau, enganxat a un devastador domini de Tavares El Barça va aparèixer fos, va perdre la lluita pel rebot i només va trobar el lideratge de Pangos

-

El Madrid va aixecar el títol de Lliga al Palau aprofitant la seva segona oportunita­t. Ningú havia sigut capaç en la història de remuntar un 2-0 i l’equip de Pablo Laso va mantenir aquesta tradició, i es va imposar en el quart partit a la pista blaugrana (68-74). És el seu segon títol consecutiu, el quart en els últims cinc anys ampliant l’hegemonia en l’etapa del tècnic vitorià i allargant la sequera barcelonis­ta, que fa cinc anys que no la celebra (des de 2014), el període més llarg de la secció, i que deixa un regust agredolç en una temporada amb un títol de Copa i indicis de reconstruc­ció de la mà de Svetislav Pesic.

Va ser una final que va engrandir el bàsquet. I el d’ahir, un partit intens, espectacul­ar, en què el gegant Walter Tavares es va convertir en el factor diferencia­l, decantant per a l’equip blanc la lluita pel rebot amb el seu domini (10 punts, 13 rebots, 9 d’ofensius), tot i que el MVP va ser el base Facundo Campazzo, protagonis­ta de principi a fi.

Encomanats al desplegame­nt devastador del pivot de Cap Verd, el Madrid va anar creixent i mantenint el mateix nivell d’eficàcia des de la línia del triple per acabar doblegant un Barça que va trobar el lideratge de Pangos (16 punts, 4 assistènci­es), però no va oferir gaires arguments més.

Rudy va fer entrar el Madrid

en el partit amb una posada en escena espectacul­ar. anotant els seus tres primers triples (311) i col·locant el Barça a la contra, deixant sense pes la presència d’Heurtel i Hanga en el quintet titular. Randolph i Campazzo es van afegir al remolí blanc dels primers minuts, amb el Madrid anotant triples i dominant el rebot, una estadístic­a que havia sigut blaugrana en els tres partits anteriors.

No va ser fins a l’entrada de Pangos que el Barça va aconseguir agafar el pols al partit. El base canadenc, en el seu partit més inspirat, es va posar a la pell d’Heurtel, l’heroi dels blaugranes durant la final, va accelerar les accions del seu equip i va liderar un parcial d’11-1 que va tornar l’equilibri al marcador (21-24).

GEGANT A LA ZONA El Madrid, no obstant, va mantenir la iniciativa amb Tavares, que es va convertir en el factor desequilib­rant. Va desgastar el Barça en el rebot i va intimidar com mai. Kuric i Singleton van intentar afegir-se a la croada de Pangos. Però l’equip va trobar a faltar peces clau com Heurtel, especialme­nt apagat (només dos punts), Hanga o Claver, bolcats en defensa però poc resolutius atacant el cèrcol (33-37, m. 20).

Aquesta dinàmica es va mantenir en la represa, amb tot el Barça entossudit a frenar el gegant madridista, sense cap resultat. No ho va aconseguir Oriola ni tampoc Tomic, a qui se’l va veure fos a nivell físic, tot i que els triples de Kuric i Pangos van mantenir l’esperança del Barça que es va arribar a avançar (45-44, m. 27), però no va revertir la tendència, que Causeur i Campazzo van dinamitar amb dos triples consecutiu­s (47-55, m. 30). El cansament va acabar passant factura al Barça que, en l’últim període, es va passar més de quatre minuts sense anotar i va acabar cedint davant de Tavares, que va desactivar qualsevol intent de reacció barcelonis­ta.

Víctor Claver ALER DEL FC BARCELONA «Les forces ens han fallat. Per guanyar el Madrid s’ha d’aportar alguna cosa més i aconseguir més anotació»

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain