El Periódico - Català

El feminisme veu la sentència com un acte de justícia

També la classe política es felicita per la resolució judicial del Suprem

- EL PERIÓDICO BARCELONA

La reacció al carrer a la decisió del Tribunal Suprem (TS) d’elevar les condemnes per a La manada a 15 anys de presó va ser bastant més suau ahir del que havia sigut, un any abans, la publicació de la sentència de l’Audiència de Navarra. «Per fi es diuen les coses pel seu nom», van sentenciar organitzac­ions feministes, que van celebrar una concentrac­ió a Madrid davant de la seu del TS després de conèixer-se la condemna. També molts polítics van celebrar la resolució.

«Era una violació de cinc homes contra una dona, no podia ser res més», va assenyalar la directora de la Federació de Dones Separades i Divorciade­s, Ana María Pérez del Campo, que va precisar que la satisfacci­ó «mai és per la condemna d’un delicte» sinó que es deu «a la justícia cap a la víctima». La feminista va lamentar la «vergonya» que la justícia

ha fet passar a la víctima durant aquests anys.

Per la presidenta de la Federació de Dones Progressis­tes, Yolanda Besteiro, la resolució és «exemplarit­zant». «Ha vingut a reparar una decisió inexplicab­le de l’Audiència de Navarra, que no veia intimidaci­ó on n’hi havia i que responsabi­litzava la víctima», va manifestar. La jurista i directora de Fundación Mujeres, Marisa Soleto, també va valorar positivame­nt la sentència, tot i que va recordar que encara es desconeix la sentència sencera i els arguments. «El que sí que és d’agrair és que el Poder Judicial hagi fet una sentència del que, pel que sembla, no ens hem d’avergonyir», va remarcar. Per a ella, aquesta sentència marca jurisprudè­ncia sobre els delictes sexuals, malgrat que ha recordat que hi ha pendent una revisió legislativ­a per a aquesta matèria.

La presidenta de Women’s Link Worldwide, Viviana Waisman, creu que s’«estableix un important precedent». «Envia un missatge clar que els jutges han d’aplicar la llei sense estereotip­s de gènere i que el sistema s’ha de centrar a investigar els acusats, no a qüestionar la credibilit­at de les víctimes», va dir.

Pedro Sánchez PRESIDENT DEL GOVERN «Va ser una violació. Espanya continua avançant en la protecció dels drets i llibertats de la dona» Inés Arrimadas PORTAVEU DE CIUTADANS «Com a dona i demòcrata celebro la sentència i que per fi caigui tot el pes de la llei sobre ells»

 ?? DAVID CASTRO ?? Concentrac­ió davant de la seu del Tribunal Suprem, ahir, després de saber-se la resolució judicial sobre ‘La manada’.
DAVID CASTRO Concentrac­ió davant de la seu del Tribunal Suprem, ahir, després de saber-se la resolució judicial sobre ‘La manada’.
 ?? EFE / MANUEL BRUQUE ?? Manifestac­ió feminista celebrada a València, ahir.
EFE / MANUEL BRUQUE Manifestac­ió feminista celebrada a València, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain