El Periódico - Català

Michal Nesterowic­z Director d’orquestra

Més de 15.000 persones disfruten d’un concert simfònic de l’OBC a tocar del mar

-

El gran mestre polonès va dirigir ahir a la nit l’OBC a la platja de Sant Sebastià de la Barcelonet­a el concert més popular de la temporada amb la interpreta­ció de peces de Bizet, Sibelius, Dvorák i Brahms.

Encara no s’havia fet del tot fosc quan, a les nou del vespre del primer dia de l’estiu, començava la sisena edició del popular concert de l’OBC a la platja organitzat per la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya en col·laboració amb EL PERIÓDICO i que celebrava el Dia de la Música amb un nou èxit de convocatòr­ia.

La platja de Sant Sebastià, al costat de l’Hotel W, va congregar més de 15.000 assistents, segons els organitzad­ors, en una vetllada en què molts dels banyistes que passaven la tarda en aquest indret van decidir allargar la jornada i disfrutar del concert gratuït al costat del mar. Amb Michal Nesterowic­z al comandamen­t d’una OBC entusiasta, la vetllada va començar amb accent líric i la música de Bizet imaginada per a la popular òpera de la qual es va escoltar la que inclou fragments instrument­als de l’obra.

Del finlandès Jean Sibelius es va escoltar i de SaintSaëns, I amb un polonès al podi es comprèn que el programa inclogués dues obres d’autors d’aquesta nacionalit­at, de Wojciech Kilar, i la de Stanisław Moniuszko.

Amb un públic entregat que va aguantar bé fins al final i va mantenir el silenci necessari, el programa es va acomiadar amb la de Brahms, un accent eslau que caturista racteritza­va els altres tres compositor­s de la nit, els russos Rimski-Kórsakov amb el seu fascinant Borodin i les sempre ben rebudes

(de l’òpera i una mostra de les del txec Antonin Dvorák. «La veritat és que el programa és molt didàctic i entra molt bé, encara més al veure el capvespre davant el mar», assegurava entusiasta la Marianela, una xilena acabada d’arribar a la ciutat i que va assistir al concert sense proposar-s’ho. «No en sé de música, però crec que la interpreta­ció és molt bona, o sigui que teniu una gran orquestra», va apuntar.

El mateix opinava el Joan, veí de la Barcelonet­a i membre del club de natació del barri: «Ens encanta el que toquen i com toquen», va assegurar aquest jubilat que no s’ha perdut cap dels concerts a la platja. «La idea és arribar aviat per agafar lloc. Jo, com estic al club, ja tenia el meu lloc reservat des del migdia». Encara no s’anima a anar a un concert a l’Auditori, tot i que, assegura, «diversos socis del club s’hi van abonar fa uns anys i encara segueixen. Jo ja estic molt gran, o sigui que estic molt agraït que ens portin la música al barri tot i que només sigui una vegada a l’any».

 ??  ??
 ??  ?? ahir a la nit, durant el concert davant el mar.
ahir a la nit, durant el concert davant el mar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain