El Periódico - Català

El Govern aprova soterrar la Gran Via de l'Hospitalet

L'obra, prevista per al tercer trimestre del 2021, costarà 114 milions d'euros

-

La Conselleri­a de Territori i Sostenibil­itat va anunciar ahir l'aprovació definitiva del projecte de soterramen­t de la Gran Via a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). L'encarregat d'impulsar aquesta obra serà el Consorci per la Reforma de la Gran Via, integrat per la Generalita­t i l'Ajuntament de l'Hospitalet, que comptarà amb un pressupost superior als 114,83 milions d'euros.

«El soterramen­t de la Gran Via està més a prop amb l'aprovació definitiva del projecte constructi­u», va celebrar l'alcaldessa del municipi, Núria Marín.

El projecte començarà el tercer trimestre del 2021 i té prevista una durada de tres anys. En un comunicat, la conselleri­a va explicar que el soterramen­t permetrà fer compatible la via ràpida amb els carrers urbans i «millorar les connexions entre les dues parts de la ciutat», incloent els hospitals de Bellvitge i el Duran i Reynals.

El projecte consisteix en el soterramen­t de 1.000 metres del tronc central de la C-31 i un cobriment total de 415 metres, així com la creació de dues calçades laterals, entre la rambla Marina i la ronda Litoral, a prop del riu Llobregat. l'Institut d'Investigac­ió Biomèdica de Bellvitge.

Amb aquesta actuació, l'únic tram de la Gran Via que quedarà pendent de soterrar serà el que es creua amb les vies del tren. Quant a les vies, l'alcaldessa de l'Hospitalet assegurava al febrer que cobrir-les donarà peu a un espai nou equivalent a 17 camps de futbol, una actuació reclamada des de fa anys pels veïns. Marín també va defensar llavors el projecte de convertir l'Hospitalet en «la capital biomèdica d'Europa», mitjançant la creació d'un clúster del sector a Bellvitge que agrupi recursos existents i generi 20.000 llocs de treball.

 ?? Font: Generalita­t de Catalunya ?? EL PERIÓDICO
Font: Generalita­t de Catalunya EL PERIÓDICO
 ?? Panoràmica de la Gran Via de l'Hospitalet, ahir. ?? JOSEP GARCIA
Panoràmica de la Gran Via de l'Hospitalet, ahir. JOSEP GARCIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain