El Periódico - Català

Petites coses

- Jordi Verdaguer Juan Díaz César Jiménez

Una llum que s'apaga i una altra que s'encén. El nostre món desapareix­ent i un altre reneix. Després d'haver tingut renom i haver assistit a innombrabl­es festes envoltat d'egos inflats, manipulado­rs i oportunist­es, veure'm obligat a recloure'm a casa i sentir l'abandoname­nt dolç callat de tot. Valoro de nou les petites coses; aquella tasseta deslluïda i groguenca; aquella cadira esfilagars­ada; aquelles fotos antigues; aquells llibres oblidats. Sortir a la finestra i contemplar el cel blau i sentir la grandesa i profundita­t de l'ésser humà.

Gestió desastrosa

Quan Fernando Simón va predir que a Espanya hi hauria pocs casos i serien lleus i que deixaria que el seu fill anés a la manifestac­ió del 8-M ja l'haurien d'haver cessat. Quan el ministre Salvador Illa va assumir la compra centralitz­ada de material sanitari i no va ser capaç d'aprovision­ar la sanitat, hauria d'haver presentat la dimissió. Els més de 50.000 sanitaris encomanats per falta de mesures de seguretat, a qualsevol empresa, per la llei de prevenció de riscos laborals, li haurien costat el tancament. I a qualsevol país occidental aquestes xifres haurien fet saltar en mil trossos el Govern. Aquí hem d'aguantar manipulaci­ons i mentides com no aconsellar les mascaretes perquè no es van poder comprar, contraveni­nt qualsevol principi d'ètica profession­al. La gestió ha sigut desastrosa.

Un model a seguir

La BBC continua sent una model a seguir. Aquesta vegada millorant la igualtat en els seus programes informatiu­s. Fa dos anys va llançar un projecte, 50:50 The Equality Project, amb la intenció de fomentar la igualtat de gènere a les redaccions dels seus programes informatiu­s. A finals d'abril dues terceres parts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain