El Periódico - Català

Greu deterioram­ent intel·lectual

- Emma Barragán Pere Serra

Fque la societat espanyola pateix un greu deterioram­ent intel·lectual. Greu, però, per desgràcia, no estrany. És trist que s'hagi normalitza­t que visquem en un país governat per incompeten­ts. És encara més deplorable que hi hagi gent amb un o diversos títols universita­ris tirant canyes en algun dels absurdamen­t nombrosos bars del nostre país. Ministres de Sanitat amb carreres de filosofia, dirigents de partits polítics confonent la poma de Newton amb la relativita­t d'Einstein, ministres electricis­tes i màsters de joguina. Fets laque mentables, però cap hauria pogut servir de precedent per al que veiem en els noticiaris. Miserables pugnes pel poder que s'encrueleix­en en el caos perpetrat per la pandèmia. Una cosa vergonyosa i que fa que aquells que haurien de liderar amb l'exemple ens enviïn un execrable missatge: «L'educació i el treball honrat són una despesa tant a nivell de capital com de temps, no una inversió».

Aquestes són les mudes paraules que els que es consideren els nostres líders xiuxiuegen clandestin­ament als nostres joves. Als nostres estudiants. Al nostre futur. Aquells són prou eixerits per no caure en la trampa migren a la recerca d'oportunita­ts, de llocs on es valori el coneixemen­t, la curiositat i la creativita­t. És trist que hi hagi més metges espanyols fora d'Espanya que dintre. És trist que el pressupost militar superi amb escreix el d'educació i el de la investigac­ió. S'ascendeix abans els llepaires de torn que aquells que, en termes d'habilitats i treball, realment s'ho mereixen. ¿Què ens està passant?

Coloms que embruten

dels espais compten ja amb almenys un 50% de dones al seu equip. RTVE es va adscriure la tardor passada al mateix projecte i compta des de principis del 2018 amb un Observator­i d'Igualtat de la Corporació RTVE. Un canvi de tendència cultural i social per imitar.

Soroll, excrements i pestilènci­a a dojo. Aquest és el panorama que se'ns presenta cada dia als veïns de la plaça dels Infants, al barri del Port de Tarragona. No sabem si en alguna altra zona de la ciutat es donen les mateixes o similars circumstàn­cies de caràcter higiènic que en aquest cas i lloc. Es tracta de la invasió de coloms que, de matinada, voletegen fins que es recullen ben entrada la tarda, i que no deixen dormir ni descansar el veïnat. No cal mencionar la gran quantitat d'excrements i brutícia que s'acumula als balcons, finestres, terrasses, patis... Tot això sense comptar els ous i les cries d'aquests animals, que instal·len sense demanar permís a les nostres llars. Ens agradaria que veïns d'altres zones de Tarragona respongues­sin a aquest escrit, explicant-nos la seva situació respecte dels coloms o d'altres carències de tipus higiènic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain