El Periódico - Català

1.145 profitosos dies a Matignon

-

Antic mà dreta d'Alain Juppé, era un desconegut quan va arribar a Matignon el 2017, però en els seus 1.145 dies al capdavant de l'Executiu, Édouard Philippe (Rouen, 1970) abandona el càrrec amb uns índexs de popularita­t superiors als del president de la República gràcies en bona part a la seva gestió de la crisi sanitària.

Hi ha qui considera que rere el seu relleu hi ha el temor de Macron de veure's eclipsat pel seu primer ministre. Però també qui considera que el mateix

Philippe donava per finalitzad­a una etapa i somiava tornar a Le Havre, localitat normanda on va ser elegit alcalde còmodament diumenge passat.

Si l'inici de la legislatur­a va anar com una seda i Philippe es

La bona gestió de la crisi sanitària ha disparat la popularita­t d'Édouard Philippe

va convertir en el ràpid braç executor de les reformes de Macron, amb la revolta dels armilles grogues i la reforma de les pensions van aflorar les primeres diferèncie­s de fons. Estils diferents, visions diferents de l'Estat.

Massa rígid, massa tecnòcrata, massa liberal per a molts, ferm partidari del rigor pressupost­ari, Philippe no va veure amb bons ulls que Macron tragués el portatalon­aris per apagar la protesta dels armilles grogues.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain