El Periódico - Català

Espanya inicia una tímida reobertura de fronteres

Exclou per ara b el Marroc, Algèria i la Xina per falta de reciprocit­at

- EL PERIÓDICO

ON ES POT VIATJAR DES D'ESPANYA

Des de la passada mitjanit, Espanya ha activat una cautelosa i tímida reobertura de fronteres als residents de 12 països de fora de la Unió Europea. Es tracta de tots els estats recomanats per la UE excepte tres: El Marroc, Algèria i la Xina. En aquests casos, el veto es manté per la falta de reciprocit­at en la mesura. Els dos veïns del Magrib i les autoritats xineses tenen tancades les seves fronteres des que va esclatar la pandèmia. Però tampoc la reciprocit­at és total amb la dotzena de nous països als quals sí que es pot tornar a viatjar des d'avui.

Només quatre d'ells permeten l'entrada al seu territori de ciutadans procedents d'Espanya: Tunísia, Sèrbia, Montenegro i Corea del Sud, tot i que en aquest últim cas tothom que hi entra ha de guardar una quarantena de 14 dies. Al contrari, Austràlia, el Canadà, Geòrgia, Nova Zelanda, Rwanda, Tailàndia i l'Uruguai tenen les seves fronteres tancades als estrangers amb excepcions. El dotzè país segur, Japó, impedeix l'entrada als no japonesos que hagin estat en els últims 14 dies en una sèrie de països, entre ells Espanya.

/

VOLUM DE TRÀNSIT De aquesta manera, el Govern només ha aplicat el criteri de reciprocit­at a tres dels 15 estats acordats pels Vint-i-set per reobrir fronteres. En el cas de la Xina, la mateixa recomanaci­ó europea ja estava condiciona­da a la reciprocit­at. Quant al Marroc i Algèria, l'ordre ministeria­l publicada ahir al BOE addueix a més que són els dos països de la llista europea amb els quals Espanya té un volum important de trànsit. El Marroc té la frontera tancada, en principi, fins al 10 de juliol, i encara no ha anunciat què farà després.

Aquesta mateixa ordre ministeria­l recorda les excepcions per al trànsit de persones pel territori comunitari, entre els que s'inclouen estudiants que realitzin els seus estudis en els estats membres o associats de l'espai Schengen i que disposin del correspone­nt permís o visat.

DADES ACTUALITZA­DES A 3 DE JULIOL. LES CONDICIONS PODEN CANVIAR D'UN DIA A UN ALTRE

Països sense restriccio­ns Amb algun tipus de restricció Prohibit

Permès

DES DE QUINS PAÏSOS ES POT VIATJAR A ESPANYA

Només quatre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain