El Periódico - Català

Òmnium es querella contra el rei emèrit per corrupció

- JÚLIA REGUÉ

Òmnium Cultural va presentar ahir una querella criminal davant el Tribunal Suprem contra el rei emèrit pels delictes de corrupció, frau fiscal i blanqueig de capitals arran de la investigac­ió oberta per la fiscalia de l'alt tribunal pel presumpte cobrament de comissions en la construcci­ó de l'AVE a la Meca.

L'entitat sobiranist­a al·lega en la seva querella que Joan Carles I «ha vingut realitzant personalme­nt, de manera continuada i en execució d'un pla per augmentar il·lícitament el seu patrimoni personal, negocis privats altament lucratius aprofitant la superiorit­at i singularit­at que li conferia la seva condició de cap d'Estat».

Però, a més d'aquesta ofensiva judicial, Òmnium Cultural també va enviar una missiva al Govern suís perquè bloquegi els comptes del rei emèrit mentre s'aclareix la investigac­ió.

En el text registrat, l'organitzac­ió afirma que Joan Carles I va executar «actes mercantils que li estaven vetats per la seva condició d'alta autoritat de l'Estat, ja que rebia una important

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain