El Periódico - Català

Un passeig de forat en forat

La pregunta sol ser la mateixa, fins i tot per als aficionats al golf, que són moltíssims (gairebé 30.000 federats): «¿Tu ets més de mar o de muntanya?». És igual la resposta, perquè els amants del green tenen possibilit­ats de donar curs a la seva passió

- FERRAN Imedio

Johan Cruyff va portar els seus jugadors al Montanyà abans de guanyar la primera Champions del Barça

AArribat el temps de fer vacances (o escapades), vet aquí una guia amb 10 dels millors camps de golf de Catalunya. Difícil escollir perquè n'hi ha gairebé 36 (27 de 18 forats i 9 de 9 forats), una cosa inimaginab­le el 1914, quan va néixer el degà dels catalans, el Sant Cugat, encara en actiu.

A prop de Cardedeu, la Roca triomfa pel seu caràcter obert. Al no tenir socis, viu de muntar tornejos i d'una acadèmia per perfeccion­ar el swing. El camp ha anat guanyant presència amb els anys, amb forats emblemàtic­s com el 18, un bon lloc per resoldre finals ajustats.

Un altre d'històric és el Terramar de Sitges (1927), amb un parell de forats on gairebé t'esquitxa el mar. Potser perquè és bastant pla i ample, és un altre dels recorregut­s que enganya i et fa creure que és senzill. Als seus greens oceànics, els aficionats caminen més del que voldrien, i això es nota a la targeta al final del recorregut.

Més al sud, a Mont-roig del Camp (Baix Camp), el Bonmont és un camp llarg i ample amb un green protegit per un barranc dels que dona vertigen.

«Surt i disfruta». Això diria Johan Cruyff a qui veiés pel club de Montanyà (Osona) abans d'acudir al primer forat, igual que va fer el 1992 amb els seus jugadors abans de guanyar la primera Champions de la història del Barça. De fet, temps enrere no hauria sigut estranya la trobada, perquè el pare del dream team era un habitual d'aquest preciós escenari del Montseny.

Un repte

Paraules majúscules mereix el gran camp de Caldes de Malavella (la Selva). O grans camps, perquè té dos recorregut­s de 18 forats. El tour és més accessible per als aficionats de nivell mitjà i baix, mentre que l'Stadium és, com el seu nom indica, majestàtic. Un autèntic repte que barreja dificultat extrema amb paisatges memorables.

El de Pals (Baix Empordà) és el club de golf més antic de la Costa Brava (1966), un paradís al costat de la platja amb un recorregut que discorre entre pins. A la mateixa comarca, el Club Golf d'Aro brinda una de les experiènci­es golfístiqu­es més agradables que es poden viure. Els seus carrers costeruts posen a prova la forma física, però les seves vistes valen la pena.

A Navata (Alt Empordà) hi ha el Torremiron­a, al que acudeixen molts francesos per disfrutar d'un recorregut variat i exigent. I al Peralada (Alt Empordà) és impossible avorrir-se, perquè el seu disseny és tan variat que cada cop és un desafiamen­t.

Per als amants de la muntanya, l'Aravell Golf, a prop de La Seu d'Urgell, és una gran opció, un camp llarg amb un recorregut que fa suar perquè el rough que acompanya els carrers sol convertir-se en un forat negre si la bola cau allà.

 ?? Fotografia aèria del club de golf Terramar, a Sitges (Garraf). ?? 33
ARXIU / XAVIER JUBIERRE
Fotografia aèria del club de golf Terramar, a Sitges (Garraf). 33 ARXIU / XAVIER JUBIERRE
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain