El Periódico - Català

Hamilton i Verstappen mesuren forces a Àustria

El campió domina els primers assajos de la temporada a Spielberg

- MIGUEL MARTÍNEZ

Tan sols s'ha disputat una jornada d'entrenamen­ts lliures i la polèmica està servida. Red Bull demana «aclariment­s sobre la legalitat» del sistema DAS (el pilot mou la columna de direcció per canviar la caiguda i convergènc­ia de les rodes) de Mercedes, i les fletxes platejades –ara negres per conscienci­ar sobre el racisme– demanen a Red Bull que «no converteix­i la primera carrera en una polèmica». Són els dos equips més forts d'aquesta temporada exprés que arrenca al Red Bull Ring de Spielberg. Max Verstappen es dibuixa com l'única alternativ­a a Lewis Hamilton, l'home que va dominar ahir, amb mà de ferro, les dues sessions, un gest sobre les seves intencions d'aconseguir, al desembre, els set títols de Michael Schumacher.

/ MERCEDES, PER DAVANT Tothom esperava una mica més de Verstappen en les sessions lliures (va ser quart en la segona), però alguns problemes de posada a punt no intimiden el vencedor d'aquesta carrera en les últimes edicions, que trobarà en l'assolellat diumenge –la temperatur­a pujarà bastants graus– el seu millor aliat per treure partit de l'escassa degradació que pateixen les seves rodes.

L'holandès no variarà el seu agressiu estil de pilotatge perquè el calendari estigui reduït: «Hi hagi 22 carreres, 15, vuit o les que sigui, mai vols abandonar. Sempre vols aconseguir el millor resultat possible sense córrer un gran risc. Si comets un error, et sortirà més car», explica l'holandès, sabedor que necessitar­à tot el seu talent i agressivit­at per enfrontar-se als Mercedes, un pas per davant en prestacion­s, com gairebé sempre.

/

VETTEL, RERE BOTTAS Els 600 metres d'altitud de Spielberg rebaixen la densitat de l'aire, i per tant, el recolzamen­t aerodinàmi­c. I en aquestes situacions, Red Bull se'n surt extraordin­àriament bé. A Mercedes ho saben. «En els últims anys hem patit aquí, perquè és un circuit exigent per la seva altura i la seva temperatur­a. Vull pensar que aquest any estem més preparats. A Red Bull semblen molt forts. Crec que ha estat tot molt igualat i Red Bull és, sens dubte, qui més s'ha acostat a nosaltres. Max a McLaren de Carlos Sainz, cinquè i desè a les dues mànegues. El madrileny confia en les millores que el cotxe rebrà en la carrera d'Hongria en una temporada en què vol continuar brillant abans d'arribar a Ferrari, el 2021.

«Em va sorprendre molt l'anàlisi tan exhaustiva que havien fet a Ferrari de la meva carrera esportiva, a tots els equips i categories. Em va fer obrir els ulls. Per molt que no surtis a la televisió o que un 12è lloc sembli insignific­ant, tots els equips d'F-1 t'analitzen i veuen tot el que fas», revela el madrileny.

Lewis Hamilton PILOT DE MERCEDES «Aquí sempre patim per l'altura, però vull pensar que aquest any estem més ben preparats»

H

 ?? Hamilton traça una corba a Àustria al volant del Mercedes, pintat de negre contra el racisme. ?? 33
AFP / LEONHARD FUEGER
Hamilton traça una corba a Àustria al volant del Mercedes, pintat de negre contra el racisme. 33 AFP / LEONHARD FUEGER

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain