El Periódico - Català

Pausa dins la pausa

FESTIVAL NITS DEL PRIMAVERA va aturar el temps al Parc del Fòrum amb el pop hipnòtic de `Kevin'

- JORDI BIANCIOTTO

Ferran Palau va culminar el concert amb aquesta cançó nova, nascuda en confinamen­t, anomenada Cel clar, en la qual es confessa perdut i ofegat per la calma, i sospira per l'empara última de l'amor. La seva música és, al seu torn, la bossa de quietud dins de la quietud, un doble fons en la nostra nova realitat que aquest dijous, a l'amfiteatre del Parc del Fòrum, ens va brindar un bonic lloc on viure i esperar que amaini la tempesta invisible.

L'últim cicle de discos d'aquest membre d'Anímic representa, recordem-ho, una alta baula de la nostra escena pop, i allà va ser l'entrega més recent, Kevin (2019), amb les seves nou cançons recorregud­es una a una, en pulcra successió, en l'estrena de les Nits del Primavera (dins de les Nits del Fòrum). Sessió que va comptar amb una còmplice d'altura en Anna Andreu, amb un tast de l'àlbum Els mals costums en la seva diàfana nuesa: guitarra elèctrica impression­ista, bateria (la seva única còmplice, Marina Arrufat) i la seva veu esvelta realçant aquestes cançons fetes de metàfores naturalist­es, com a El part, La riuada o Torrent sanguini.

Amb la torbació existencia­l d'Estrany, bastant oportuna («ei, soc al bell mig d'una tempesta / desorienta­t entre elements»), Ferran Palau es va

Ferran Palau

Núria Graham es va sumar de convidada inesperada a una vetllada de fermesa metafísica

obrir pas a cop de blues còsmic en càmera lenta, camí de la dolça hipnosi de Kevin i Univers, entre projeccion­s de núvols cotonosos que bé podrien ser de sucre. Música flotant, pausa mental dins d'aquesta pausa del món, teixida sense una nota de més per experts cirurgians: les guitarres, teclats i baixos de Jordi Matas i Dani Comas, i la bateria de Joan Pons (El Petit de Cal Eril).

S'hi va sumar una convidada inesperada, Núria Graham, que va cantar íntegramen­t Flor espinada, amb la prescripti­va fermesa metafísica. Va ser el pòrtic d'assoliment­s pretèrits com Serà un abisme, un Cavall blanc de contorns màgics a l'estil de Laurie Anderson i aquest Cel clar amb el qual Palau ens va venir a dir que és a l'interior del nostre cap on trobarem l'atmosfera més espaiosa.

H

 ?? Palau, al concert que va oferir dijous a la nit al Fòrum de Barcelona. ?? 33Ferran
FERRAN SENDRA
Palau, al concert que va oferir dijous a la nit al Fòrum de Barcelona. 33Ferran FERRAN SENDRA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain