El Periódico - Català

Via lliure a la segona causa contra Torra per desobedièn­cia

- EL PERIÓDICO

El president català carrega contra la «injustícia espanyola»

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs de súplica amb què el president de la Generalita­t, Quim Torra, pretenia aconseguir l'arxivament de la segona investigac­ió oberta en contra seu per desobedièn­cia per no retirar una pancarta a favor de la llibertat dels presos sobiranist­es.

El tribunal conclou la qüestió sobre la suposada parcialita­t del tribunal recordant que ja va rebutjar l'intent de Torra d'apartar els tres magistrats que el jutjaran en aquest procedimen­t: el president del TSJC, Jesús María Barrientos, Carlos Ramos i Mercedes Armas.

També rebutja que l'ordre de la Sala Contencios­a Administra­tiva del TSJC fos il·legítima per ser «contrària a la llibertat d'expressió».

La Sala Civil i Penal del tribunal superior va obrir la segona causa contra Torra el 3 de febrer a l'admetre a tràmit el testimoni remès per la secció cinquena del contenciós, que al setembre li va exigir la retirada cautelar de la pancarta a favor dels presos arran d'un recurs presentat per l'entitat Impuls Ciutadà, que invocava el deure d'objectivit­at de les institucio­ns recollit a la Constituci­ó.

Després de conèixer el rebuig del seu recurs, Torra va afirmar: «Sí, vaig desobeir la injustícia espanyola –i ho faré sempre que faci falta– i sí, vaig obeir l'ONU, Amnistia Internacio­nal i totes les entitats de drets humans que defensen la llibertat d'expressió», informa Europa Press.

El Tribunal Suprem revisarà la condemna que se li va imposar per la primera causa oberta en contra seu per desobedièn­cia el 17 de setembre. En la vista l'alt tribunal estudiarà el recurs presentat pel president contra la sentència que el va condemnar a un any i mig d'inhabilita­ció.

En aquesta ocasió Torra no va acatar l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar un cartell amb un llaç groc del Palau de la Generalita­t.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain