El Periódico - Català

La Sagrada Família obre gratis per als sanitaris

Els veïns de b la ciutat podran visitar el temple els dissabtes a la tarda

- EL PERIÓDICO

Els interessat­s es

podran descarrega­r una entrada gratuïta per a la basílica fins al 31 de desembre

El temple de la Sagrada Família reobre avui les portes a les visites i, per reconèixer la feina dels profession­als sanitaris durant la pandèmia, n'ha convidat més de 2.000 i les seves famílies a ser els primers en accedir a la basílica en la reobertura. L'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferènci­a Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, rebrà a l'interior de l'església els presidents del Col·legi de Metges, de l'Escola de Farmacèuti­cs, de l'Escola d'Infermeria i de l'Escola de Fisioterap­eutes, implicats tots ells en primera línia en el combat de la pandèmia.

Després de la salutació inicial, més de 2.000 profession­als sanitaris i els seus familiars seran els primers en visitar el temple de forma exclusiva com a reconeixem­ent a la seva lluita contra la Covid-19. La junta constructo­ra de la Sagrada Família ha volgut convertir la reobertura del temple «en un reconeixem­ent als col·lectius que han estat en primera línia de la lluita i prevenció contra els efectes del coronaviru­s», van assenyalar ahir fonts del temple, que es trobava immers en els preparatiu­s de reobertura.

A més dels profession­als sanitaris, durant els dos primers caps de setmana en què el temple estarà obert podran accedir a la basílica de forma exclusiva diferents cossos de seguretat, oenagés, entitats socials i agrupacion­s empresaria­ls i de comerciant­s. Així mateix, a partir del 16 de juliol, tots els empadronat­s a Barcelona podran visitar el temple els dissabtes a la tarda mitjançant la descàrrega d'una entrada electrònic­a, fins a esgotar les 125.000 habilitade­s i, en tot cas, fins al 31 de desembre com a data límit.

/ SENSE DATA PER ALS TURISTES La tercera fase, en la qual els turistes tornaran a visitar la basílica de la capital catalana, encara no té data fixada, si bé la voluntat del patronat és que arribi quan sigui possible.

La reobertura del temple després de la pandèmia va tenir lloc, de fet, el passat 19 de juny, amb una missa d'aforament reduït, amb feligresos i sacerdots amb mascaretes i distància social als bancs i l'altar. L'arquebisbe Omella, que va presidir la celebració, va parlar de l'esforç que, «en mig del dolor» per tantes pèrdues, van fer col·lectius com el sanitari, que durant els dies més crítics de l'epidèmia van dedicar «temps i energies a ajudar els encomanats».

El cardenal va destacar que aquelles setmanes «hi va haver molta solidarita­t» i va recordar que «només l'amor salvarà la humanitat». «Gràcies perquè encara hi ha molts cors que es commouen pel dolor, la malaltia i la falta de recursos bàsics», va destacar en aquella ocasió l'arquebisbe barceloní.

 ?? Interior del temple de la Sagrada Família, ahir. ?? 33
RICARD CUGAT
Interior del temple de la Sagrada Família, ahir. 33 RICARD CUGAT

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain