El Periódico - Català

¿Aprovar o aprendre?

- Maria Alcalà

altre dia vaig llegir que a la universita­t estem més preocupats per entregar que per aprendre i, sinceramen­t, vaig veure reflectida la meva realitat i la de molts estudiants (fins i tot m'atreviria a dir que la de gairebé tots). Aquesta és una sensació que tinc des de fa molt temps però ara, amb les classes online, més.

La nostra rutina es veu alterada i el nostre rendiment disminueix, però el ritme de les classes no afluixa i els treballs, les pràctiques i els exàmens segueixen allà. Això és de les poques coses que la pandèmia no ha canviat, però almenys abans (en la cada vegada més enyorada anMalgrat tiga normalitat) el fet d'anar presencial­ment a la facultat feia que la nostra ment estigués més desperta i que les classes fossin una mica més amenes, amb la qual cosa podíem assimilar el contingut de les assignatur­es amb més facilitat. Ara no tenim temps per serenar-nos, ni sortir de casa per anar a classe. Tota la nostra jornada lectiva succeeix a la mateixa habitació de 10 metres quadrats i davant el mateix ordinador. Això, dia rere dia, acaba desgastant. A més, no s'han d'oblidar les circumstàn­cies personals de cada estudiant, la situació a casa seva, la seva feina i la seva vida personal.

ser conscients que la vida segueix i que ja s'ha vist alterada pel virus, no s'ha d'oblidar que la situació actual no entra dins de la normalitat. El fet de voler seguir endavant tant sí com no sense que la Covid ens afecti de vegades ens porta a prendre decisions errònies. No podem fer veure que continuem amb les nostres vides com si res quan la pandèmia ha canviat radicalmen­t el dia a dia dels estudiants i de moltes més persones.

L'

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain