El Periódico - Català

El PP acusa el Govern de «negociar» presos per Pressupost­os

- EL PERIÓDICO

Gamarra deplora que l'Executiu avali indultar els líders del procés

El PP va sortir en tromba ahir a censurar les declaracio­ns del ministre de Transport, José Luis Ábalos, que, en una entrevista a EL PERIÓDICO pel possible indult dels presos del procés, va afirmar que «tot gest de normalitza­ció a Catalunya és positiu». La portaveu popular en el Congrés, Cuca Gamarra, va acusar el Govern de Pedro Sánchez de promoure indults «indignes» i de «negociar» presos per Pressupost­os.

En concret, Ábalos s'ha mostrat partidari de tornar a la política per resoldre conflictes polítics i evitar recórrer a la justícia, assegurant que «tots els gestos que es facin per normalitza­r i afavorir la convivènci­a a Catalunya han de ser ben rebuts. Tornar als cursos de la política com a via per a la resolució dels conflictes exigeix judicialit­zar el mínim».

Gamarra va il·lustrar les seves paraules a Twitter amb el fragment del vídeo de l'entrevista d'Ábalos en aquest diari i va remarcar: «Negociant presos per Pressupost­os. No només promouen indignes indults i reformes del Codi Penal per a delictes de sedició, sinó que demanen que els espanyols aplaudim els seus gestos». La portaveu popular va reiterar que el seu partit preveu recórrer davant el Tribunal Suprem tota concessió d'indult als presos de l'1-O.

/ PAGAMENT ALS INDEPENDEN­TISTES En el mateix sentit es va pronunciar el vicesecret­ari de comunicaci­ó del PP, Pablo Montesinos, que en un altre tuit va afirmar que Sánchez «està disposat a tot per acontentar els seus socis separatist­es». «Si el Govern no defensa l'interès general, ho farà el PP», va concloure.

En l'entrevista, Ábalos defensa que «el Govern és procliu a generar un marc de normalitza­ció i de tranquil·litat per a Catalunya que porti les dificultat­s d'ordre polític a l'àmbit del diàleg, de la convivènci­a i de la normalitat, no de la judicialit­zació, que és la via per la qual opten altres».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain