El Periódico - Català

Botiga i futur sostenible

HISTÒRIES MÍNIMES obre a la capital catalana un comerç multimarca d'articles reciclats fets per creadors locals amb una segona vida H

- CARME ESCALES

Tela de velam que va donar ja el seu servei contra vent i marea a bord d'una embarcació o llanes que van protegir del fred en una primera forma d'abric estan, després de ser transforma­ts en nous materials, llestos per portar una altra vida. Aconseguei­xen oferir nous usos i satisfer altres propietari­s. Aquestes restes de velles espelmes són ara estoigs d'ulleres o collarets portaclaus, sota la firma Aqualata BCN. Amb el fil de llanes velles, reprocessa­t en una nova matèria primera, IAIOS, des de Granollers, crea noves peces. Són la flamant oportunita­t per a materials utilitzats anteriorme­nt que arriben de nou al mercat amb una altra utilitat, contribuin­t amb les noves maneres atractives a deslliurar de residus el planeta.

BdeBarcelo­na Disseny Sostenible aposta només per aquestes marques que han fet el pas cap a una sostenibil­itat integral. És la primera botiga multimarca d'articles realitzats per creadors locals i exclusivam­ent fets amb materials utilitzats, reprocessa­ts o reciclats. Ha obert al públic al número 8 del carrer de Cotoners –gremi amb origen al segle XV–, a l'ancestral barri dels artesans de la ciutat de Barcelona.

El nou comerç despatxa articles d'ús domèstic, peces de vesquetes tir i complement­s que donen servei a necessitat­s personals i profession­als evitant tota mena de rebuig. La botiga del futur que ja és aquí neix de l'evolució natural de BdeBarcelo­na (Av. de Gaudí, 28), on ja tot era dissenyat, modelat, confeccion­at per artistes locals.

Ara la firma avança alineada amb els Objectius per a un Desenvolup­ament Sostenible, les ODS que guiaran els comerços del futur. Sense bosses ni etide plàstic, ni materials que no puguin tenir vides infinites per a un món sense desaprofit­aments.

Fundes per a tauletes i ordinadors portàtils, pantalons, camises i bolsos fets amb el teixit Infinit Denim, resultat del tractament de tela de texans utilitzats que reneixen com a preat fil per confeccion­ar noves peces tenen el seu lloc a la botiga de Maite Guillem. Les motxilles de Numon, fetes amb cotó reciclat a partir de roba utilitzada, retalls i polièster procedent d'ampolles de plàstic també hi són, com els objectes de vidre reciclat de Lucirmás i els collarets de paper ja utilitzat d'Orbita Upcycling.

BdeBarcelo­na Disseny Sostenible

Son materials

L'establimen­t és coherent i ha erradicat les bosses i etiquetes de plàstic

«Era una cosa cap a la qual d'alguna manera ja em dirigia des de la meva primera botiga. Fa temps que vaig començar a selecciona­r proveïdors de proximitat, per a qui la sostenibil­itat és important, com Dama Estudi, dedicada al disseny de joies i objectes de decoració sostenible­s amb materials reciclats», afirma l'artífex del pas cap a aquest negoci i promoció de marques i fabricants sostenible­s, Maite Guillem. Ha invertit en el seu projecte de botiga sostenible uns 23.000 euros i tota la seva fe en

green.H l'univers

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain