El Periódico - Català

Tres penals en tres partits

MALA RATXA DEFENSIVA L'únic cas semblant són els quatre patita en quatre jornades seguides de la Lliga 07-08

- JOAN DOMÈNECH

Penal dissabte, penal dimecres i penal dissabte. Penal a Getafe, penal davant el Ferencváro­s i penal contra el Madrid. Tres penals consecutiu­s, en vuit dies, que han significat dues derrotes. No és sorprenent que Ronald Koeman, màxim responsabl­e de l'equip, estigui enfadat davant aquesta ratxa.

La situació és insòlita per al Barça, ja que no patia una cadena tan greu de penals des de la temporada 2007-08, quan va rebre en contra quatre penals en quatre jornades consecutiv­es (de la 24 a la 27) i un total de sis penals en set (n'hi va haver dos més en les jornades 29 i 30). Entre mig hi va haver partits de Copa i de Champions que van esponjar la desgràcia d'aquell mes i mig.

Soto Grado va xiular una entrada de De Jong a Djené a Getafe que va condemnar el Barça (1-0) perquè l'equip va ser incapaç de sobreposar-se a la transforma­ció de Jaime Mata malgrat que era el minut 56. Una cosa semblant va passar al clàssic, després que Sergio Ramos aprofités el penal que tan hàbilment va provocar. Faltaven 28 minuts. Entre aquests penals que han complicat la Lliga hi va haver el que va fer Piqué a Nguen a la Champions. Kharasenti­r tin va marcar el momentani 3-1 (m. 70). La por no es va instal·lar al Camp Nou malgrat que Piqué va ser expulsat. Pedri i Dembélé van ampliar la diferència. Les tres penes màximes han significat tres dels sis gols encaixats per Neto. La meitat.

Koeman es va queixar dels arbitratge­s després del clàssic, no només dels penals. Es va queixar del criteri de revisió en les jugades. Primer davant de Martínez Munuera i després en públic. «Li he dit que tant de bo em puguin explicar el tema del VAR aquí a Espanya», va aclarir a la sala de premsa. Koeman va apel·lar a un penal del Sevilla a Messi (1-1) i de dues targetes vermelles que van merèixer Cabaco i Nyom a dues duríssimes accions sobre Pedri i Messi, sentint-se damnificat. Tan damnificat com es va poder

Frank Rijkaard en la seva última campanya en el Barça.

Rijkaard: 6 en 7 jornades

El seu equip va rebre 13 penals amb una cruenta allau entre febrer i març: davant del Saragossa (jornada 24), del Llevant (25), de l'Atlètic (26), del Vila-real (27), del Valladolid (29) i del Betis (30). No van ser partits consecutiu­s. Entre ells hi va haver els vuitens de la Champions amb el Celtic i les semifinals de Copa amb el València.

El Barça de Bobby Robson (9697) va lamentar quatre penals en tres jornades: un davant la Reial Societat (la 25) i el Saragossa (26) i dos davant el Tenerife (27), amb l'alleujamen­t, entre mig, d'un duel coper amb l'Atlètic.

L'alt nombre de penals redueix les opcions de títol a zero. No van guanyar cap amb Rijkaard ni en l'última (19-20), amb 10 en contra. Entre aquestes campanyes, el Barça mai va patir més de 6 penals (10-11 i 14-15); de vegades, només van ser tres (09-10, 16-17 i 17-18) en totes les competicio­ns. Ja en porta tres...

H

 ?? Anota el penal que va provocar. ?? Crucial
33 8Ramos
AP / JOAN MONFORT
Anota el penal que va provocar. Crucial 33 8Ramos AP / JOAN MONFORT

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain