El Periódico - Català

Classifica­cions

- JOSEP VIAPLANA

Lewis Hamilton va aconseguir a Portimao una brillant victòria, la vuitena de la temporada i la 92a de la seva carrera esportiva, amb la qual cosa l'anglès va superar l'icònic rècord de 91 triomfs de Michael Schumacher, que ja havia igualat en l'últim GP d'Eifel. El quart doblet de la temporada dels Mercedes han situat els de Stuttgart a un pas de tancar el campionat de constructo­rs, el setè consecutiu, i a l'anglès molt a prop d'igualar també l'alemany en títols.

Hamilton, el gran dominador de la disciplina dels últims anys, va fer un altre pas de gegant en el camí cap al seu setè campionat, sumant ja 77 punts més que Valtteri Bottas quan en resten 130 en joc. Tot apunta que caldrà esperar al GP de Turquia per celebrar-ho, però el britànic ja té opcions matemàtiqu­es d'aconseguir-ho el diumenge vinent a Imola si guanya la carrera i el finlandès no és novè. Una circumstàn­cia improbable, però que no és impossible.

/

SAINZ, LÍDER FINS A LA VOLTA 6 La carrera va ser espectacul­ar en les primeres voltes, en les que la baixa temperatur­a de la pista i unes gotes d'aigua van fer que l'adherència fos precària i la graella es remogués de manera espectacul­ar, amb Carlos Sainz liderant de manera sorprenent fins a la volta 6. La carrera es va normalitza­r quan els pneumàtics mitjans, utilitzats per Hamilton i Bottas per passar la Q2, van agafar temperatur­a.

Bottas va heretar el liderat passada la primera volta en una sortida que es va fer en condicions estranyes, que van obligar Hamilton a aixecar el peu al no poder controlar el cotxe per falta d'adherència, i en la qual el gran protagonis­ta va ser Carlos, que en la segona volta va passar a liderar per davant dels dos Mercedes. El madrileny va mostrar el millor de si mateix i del McLaren per rodar en primera posició fins que Valtteri el va avançar. A poc a poc les coses van tornar a la normalitat, amb Bottas i Hamilton per davant de Sainz, que va anar perdent posicions i patint amb el desgast dels pneumàtics tous.

El finlandès va controlar la carrera fins que va començar a tenir problemes amb els seus pneumàtics, fet que va permetre Lewis, que no perdona ni una,

 ?? Hamilton celebra el seu triomf a Portimao. ?? 33
EFE / JORGE GUERRERO
Hamilton celebra el seu triomf a Portimao. 33 EFE / JORGE GUERRERO

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain