El Periódico - Català

El jutge ordena a la dona de Mainat allunyar-se de la família

Dobrowolsk­i no b podrà apropar-se tampoc als seus dos fills petits El jutge rebutja b l'ingrés a la presó davant la inexistènc­ia de risc de fuga

- J. G. ALBALAT

El jutge va prohibir ahir a Angela Dobrowolsk­i acostar-se al seu marit, el productor de televisió Josep Maria Mainat, i als seus dos fills en comú, atenent així la petició del fundador de La Trinca i Gestmusic. La dona no es pot apropar a menys de 1.000 metres del seu marit i dels nens, ha de comparèixe­r cada setmana als jutjats, se li ha retirat el passaport i se li impedeix sortir d'Espanya. Tampoc pot comunicar-se amb l'excantant.

El magistrat José Antonio Cruz de Pablo va rebutjar, en canvi, ordenar l'ingrés a presó de la dona de Mainat, acusada d'un presumpte «assassinat o homicidi» en grau de temptativa, mesura que li havia sol·licitat el fiscal. El togat considera que no existeix risc de fuga ni una possible reiteració delictiva, en contra del criteri de l'acusació pública i, per tant, Dobrowolsk­i continuarà lliure amb càrrecs. L'acusació particular, exercida per l'advocada Olga Tubau, només va demanar-ne l'allunyamen­t.

El jutge argumenta en la seva interlocut­òria que des de l'1 d'agost, quan Dobrowolsk­i va quedar en llibertat, en cap moment ha intentat escapar-se de la justícia, ja que ha comparegut «a totes les crides judicials» i ha complert l'obligació de presentar-s'hi setmanalme­nt. En aquest sentit, afirma que «no es pot unir el risc de fuga únicament i exclusiva a l'elevat de la pena que se li imposi».

/

EPISODIS VIOLENTS Respecte a la possibilit­at que la dona del productor hi atempti un altre cop, el togat recalca que hi ha altres mesures menys difícils que la presó, com la prohibició d'acostar-se a la víctima. La resolució detalla que els Mossos van entregar el 23 d'octubre un informe en el qual s'assenyala que la

Al sortir de la Ciutat de la Justícia, Josep Maria Mainat va assegurar que estava satisfet que el jutge no empresonés la seva dona (encara estan en procés de divorci) perquè és la mare dels seus fills. «No l'odio», va comentar sobre la seva dona, alhora que va anunciar que sol·licitarà al jutjat que se li practiqui un examen psicològic per veure quin és el seu estat mental, ja que creu que «necessita ajuda».

El productor va justificar la petició d'allunyamen­t per «por que passi alguna cosa». Va admetre, no obstant, que té «sentiments contradict­oris» per la seva dona. Mainat va recalcar que la seva advocada no ha sol·licitat l'ingrés a la presó d'Angela Drobrowols­ki perquè els seus fills no saben res dels fets i no vol que pensin que el seu pare ha demanat empresonar la seva mare. Haurà de ser un jutge, va dir, qui determini si l'acusada mereix presó després d'un «judici just».

Fonts jurídiques van explicar a aquest diari que Mainat va declarar davant el jutge que espera que amb la instrucció s'aclareixi el que va passar i així «aclarir» els «molts dubtes» que té. El forense realitzarà un examen els pròxims dies. Encara han de declarar els facultatiu­s que el van atendre després del coma. investigad­a havia protagonit­zat episodis de «violència» no només contra Mainat sinó també contra el seu fill petit.

Mainat va relatar ahir davant el jutge el mateix que va declarar davant els Mossos. És a dir, que el gener passat va informar a Dobrowolsk­i que volia el divorci. El 22 de juny a la nit, la dona va anar a casa del productor a sopar i a veure els nens. La parella va tenir una forta discussió. Ella es va posar histèrica, va afirmar l'home. Quan ell se'n va anar a dormir, la dona li va injectar dos medicament­s i, quan estava en son profund, li va punxar dues vegades més.

L'acusada nega que fos insulina, com sospiten els investigad­ors. Mainat va entrar en coma per una hiperglucè­mia. L'ex de La Trinca va recordar: «Quan em vaig despertar estava una mica atordit i l'últim que recordava era que ella m'estava posant injeccions. Vaig fer una connexió òbvia». Quan estava a la llitera esperant el trasllat a l'hospital, li va dir a la mainadera dels seus fills: «Ha sigut ella, m'ha volgut matar»

«No l'odio. L'Angela necessita ajuda», diu el productor de la seva encara dona

H

 ??  ??
 ?? Josep Maria Mainat, en companyia de la seva advocada, Olga Tubau, entrant als jutjats, ahir. ?? 33
JOAN MATEU PARRA
Josep Maria Mainat, en companyia de la seva advocada, Olga Tubau, entrant als jutjats, ahir. 33 JOAN MATEU PARRA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain