El Periódico - Català

Via lliure a les obres perquè Rodalies connecti amb la T-1 de l'aeroport

-

s'instal·lin a Barcelona; la compra d'autobusos perquè el 58% de la flota sigui elèctrica o híbrida (ara en són el 10%); la instal·lació de 40 punts de recàrrega de vehicles amb bateria, i l'impuls als park&rides, els aparcament­s en estacions de tren per entrar a la ciutat en aquest transport.

/

MÉS RESTRICCIO­NS El document assenyala el camí en temes rellevants. Com les restriccio­ns als vehicles més contaminan­ts. Ja és operativa la zona de baixes emissions en el perímetre que marquen les rondes de Dalt i Litoral. I fins al gener del 2021 es va ampliant la paleta de vehicles

El Govern va donar ahir via lliure a la licitació de les obres de la segona fase de construcci­ó del nou accés ferroviari a la T-1 de l'aeroport del Prat, cosa que permetrà establir un servei di- recte de Rodalies a les dues ter- minals mitjançant les línies de Manresa (R-4) i Maçanet (R-2).

Una vegada finalitzad­a la in- fraestruct­ura, es calcula que el temps entre l'estació de Sants i la

T-1 serà de 19 minuts i que aquest servei l'utilitzara­n a l'any entre set i nou milions de viatgers.

Les obres, que costaran més de 73 milions i es realitzara­n en 24 mesos, consistira­n en l'execució de la superestru­ctura de la nova doble via que hi haurà entre la línia d'ample convencion­al Barcelona-Tarragona i les estacions de la T-1 i la T-2, amb connexió a l'L-9 del metro.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain