El Periódico - Català

Koeman demana «temps i tranquil·litat» per al seu Barça

L'equip disputa el gran duel del grup contra una Juve sense Cristiano, amb Covid

- JOAN DOMÈNECH

El duel cabdal del grup G –el primer d'aquests, perquè el del 8 de desembre, de la sisena i última jornada, pot ser més dramàtic– arriba en mal moment. Ni Juve ni Barça podran donar la seva millor versió. La cita se celebra en un estadi buit a causa de la pandèmia, els equips arrossegue­n decepcions (la Juve va empatar amb el Verona i el Barça va perdre amb el Madrid), els seus entrenador­s són nous i hi haurà sensibles absències en cada bàndol. Començant per la de Cristiano Ronaldo, que va donar una altra vegada positiu de Covid-19 ahir a la nit, continuant per les de Piqué i Coutinho en el bàndol blaugrana, i acabant amb Chiellini i De Ligt a les files italianes.

A l'equip de Ronald Koeman li agafa la monumental crisi a Torí, tot i que difícilmen­t els efectes de la moció que ha laminat el mandat de la junta farien efecte en el vestuari. El tracte entre els dirigents i els futboliste­s és nul. Amb prou feines es redueix a l'intercanvi de papers firmats.

/

NI PROTECCIÓ NI SUPORT Koeman, Messi i companyia només es tenen a si mateixos. En dependrà la sort d'un club que s'endinsa en la foscor. Van sols, sense ningú que els protegeixi des de dalt i sense ningú que els animi des de baix.

Mai ha guanyat el Barça a Torí, a cap dels tres estadis que ha conegut a la ciutat piemontesa. El record que perviu, per sobre del 0-0 de l'última visita emmarcada en la més relaxada fase de grups, és el 3-0 de l'abril del 2017. El segon avís de la pendent que havia iniciat el grup que dirigia Luis Enrique. Va venir després del 4-0 de París, prematuram­ent i artificial­ment enterrat pel miraculós 6-1 de la tornada.

/

AVISOS ACOMPLEXAN­TS Després van venir el 3-0 de Roma, el 4-0 de Liverpool i el 2-8 de Lisboa. Aquests mals venen d'aquells espisodis que han tacat la samarreta. Resultats acomplexan­ts i inoblidabl­es, tractant-se de la primera sortida europea de la temporada. El Madrid va recordar al Barça que continua feble, amb un punt guanyat de

ENTRENADOR Andrea Pirlo

JUVENTUS

Ronald Koeman ENTRENADOR DEL BARÇA «No és un partit decisiu, sinó un partit entre dos grans equips que volen arribar molt lluny»

nou de possibles a la Lliga.

Koeman haurà de combatre la comprensib­le por que tenalli els superviven­ts com els nouvinguts. L'absència de públic alleujarà la pressió. Ho va trobar a faltar en el Camp Nou i ho trobarà a faltar avui en «un gran partit que no és decisiu»», tal era la seva valoració.

/

BONA HORA DE CLÀSSIC El segon plat fort en quatre dies després d'enfrontar-se al Madrid. «Els primers 60 minuts van ser bons», va recordar a la sala de premsa del Juventus Stadium. Fins al penal. «Després vam ser pitjors», va admetre.

 ?? Dembélé, Griezmann, Konrad, Trincao i Pedri, en l'últim entrenamen­t a Sant Joan Despí. ?? 33
FC BARCELONA / MIGUEL RUIIZ
Dembélé, Griezmann, Konrad, Trincao i Pedri, en l'últim entrenamen­t a Sant Joan Despí. 33 FC BARCELONA / MIGUEL RUIIZ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain