El Periódico - Català

Més diners per a llibres i lectura

El ministre de Cultura promet «més recursos» amb un increment del 25%

- EL PERIÓDICO

El ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, va enarborar ahir l'increment previst en el seu ministeri de més d'un 25% per tranquil·litzar el món de l'edició sobre el recolzamen­t del Govern al llibre i al foment de la lectura. Ho va fer de manera telemàtica en la inauguraci­ó de la fira internacio­nal del llibre d'Espanya Liber 2020, on va recordar que el Consell de Ministres va aprovar ahir un increment del pressupost de Cultura que passaria de 650 a gairebé 900 milions, segons el projecte de Pressupost­os Generals de l'Estat.

«Aquest pressupost ha de ser el punt de partida del pacte pel llibre i la lectura», va assegurar el ministre, per a qui aquest increment permetrà «desenvolup­ar les polítiques culturals que volem». Rodríguez Uribes va remarcar que «una de les deu polítiques palanca» que el Govern ha situat en l'horitzó postcrisi és la de les indústries culturals i esportives: «Allà tenim un important nivell de recursos per als pròxims tres anys», i va esmentar com a exemple «aprofundir en la digitalitz­ació en el sector del llibre».

Pel ministre, «la cultura és una indústria, i la cultura i el llibre és un dret fonamental», i va afegir que, com poc abans havia dit la consellera de Cultura de la Generalita­t, Àngels Ponsa, «la cultura és segura».

Després d'elogiar el sector del llibre com «una de les nostres fortaleses», Rodríguez Uribes va traslladar als editors que «queden mesos difícils, però junts sortirem més forts d'aquesta crisi».

Una mostra d'aquesta il·lusió que volia transmetre és «l'horitzó de la fira del llibre de Frankfurt del 2022», en la qual Espanya serà convidada d'honor, on serà present «la cultura en totes les nostres llengües». Va afegir que queda encara «un pla de treball atractiu que va més enllà de la retòrica». El ministre va fer, com abans també ho havia fet l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, una aposta per «reforçar el teixit de les llibreries».

 ?? El ministre Rodríguez Uribes. ??
El ministre Rodríguez Uribes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain