El Periódico - Català

Naturgy perd 347 milions al devaluar els seus actius

> Reynés insisteix que l’opa d’IFM va ser «no sol·licitada» i que el grup en va ser informat «poc abans» que es fes pública

- SARA LEDO EL PERIÓDICO

Naturgy va perdre 347 milions d’euros el 2020, en contrast amb els 1.400 milions que va guanyar el 2019, després d’una nova revisió del valor dels seus actius de 1.019 milions d’euros, segons va informar ahir la companyia. És la segona revisió que realitza l’energètica en els últims anys, després d’una depreciaci­ó de 4.851 milions d’euros el 2018. En termes ordinaris, va guanyar 872 milions d’euros, un 36,7% menys que un any abans.

La companyia que presideix Francisco Reynés va qualificar l’exercici passat com «un dels més complicats» per la pandèmia del coronaviru­s, que va provocar una caiguda de la demanda energètica i una depreciaci­ó de la moneda en països clau de Llatinoamè­rica, així com un escenari del gas natural liquat (GNL) «més desafiador». En aquest context, va fer un ajust de 1.363 milions d’euros que va afectar la generació convencion­al a Espanya (1.145 milions) i les activitats de gas a l’Argentina (198 milions), cosa que va tenir un impacte de 1.019 en el benefici net. L’ebitda ordinari va ser de 3.714 milions, un 14,6% menys.

Opa d’IFM

Més enllà dels resultats, l’opa del fons australià IFM sobre el 22,7%

La vicepresid­enta d’Assumptes Econòmics i Transforma­ció Digital, Nadia Calviño, va instar ahir a una digitalitz­ació que atorgui més oportunita­ts a nivell personal i profession­al i que no del seu capital per 5.000 milions va ser la gran protagonis­ta en la conferènci­a amb analistes. Fins i tot abans de la presentaci­ó de les xifres, Reynés es va avançar a les preguntes i va insistir que l’oferta va ser «no sol·licitada» i que Naturgy en va ser informada «poc abans de l’anunci públic». «El nostre coneixemen­t sobre l’oferta és molt feble», va advertir.

Sobre les converses amb Criteria Caixa, primer accionista de generi nous biaixos i bretxes. Ho va dir durant el seu discurs de clausura en la presentaci­ó del llibre Faster than the future. Facing the digital age, del fòrum Digital Future Society, que reflexiona sobre els desafiamen­ts econòmics, socials i ètics que sorgeixen de l’emergència digital latent. La vicepresid­enta va confiar l’energètica, va respondre: «Jo soc Naturgy i puc parlar com a Naturgy i com el seu consell d’administra­ció, però no de part dels accioniste­s». I va tornar a insistir que la companyia «continuarà operant el negoci com sempre» per l’interès de tots els accioniste­s. A més, va anunciar que el Capital Markets Day, previst aquest mes, es queda sense data per evitar anticipar la posició del consell sobre l’oferta.

na assistir a la pròxima edició del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, que es confirma del 28 de juny a l’1 de juliol malgrat l’actual situació de la pandèmia.

Calviño va explicar que Espanya no està gaire avançada en àrees com les capacitats digitals, i que la pandèmia ha fet aflorar les fortaleses, com la connectivi­tat i les infraestru­ctures. L’Executiu ha decidit dedicar un terç de les inversions previstes en el pla de recuperaci­ó d’Espanya a la digitalitz­ació específica­ment, amb una nova agenda digital, l’Agenda Espanya Digital 2025, que inclou sis plans específics. «Estem creant un enfocament humanista en la digitalitz­ació per forçar una millor societat», va remarcar Calviño.

n

 ?? Javier Lizón / Efe ?? Francisco Reynés, en la roda de premsa que va oferir ahir.
Javier Lizón / Efe Francisco Reynés, en la roda de premsa que va oferir ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain