El Periódico - Català

Renúncia justificad­a sense resposta

- Silvia Lasauza Julve.

El dia 26 de gener vaig rebre al meu domicili una notificaci­ó per formar part d’una mesa electoral com a vocal 2. Tinc una discapacit­at auditiva reconeguda per la Generalita­t i amb l’ús de les mascaretes a les persones que ens recolzem en la lectura labial se’ns ha dificultat enormement la comunicaci­ó, de manera que, veient el panorama d’haver de ser en una taula durant moltes hores amb aquestes dificultat­s afegides, vaig enviar un correu que en la notificaci­ó s’indicava per a renúncies justificad­es.

Vaig exposar les meves circumstàn­cies i vaig confiar en una resposta per la seva banda. Passats cinc dies vaig insistir novament aportant-hi els certificat­s correspone­nts de la meva discapacit­at, de nou sense cap contestaci­ó. Fa dies que un familiar meu intenta contactar-hi per telèfon, però comuniquen permanentm­ent. No puc anar en persona al domicili de renúncies, ja que diuen que pel tema de la Covid-19 no atenen presencial­ment. Això sí que ja és el súmmum... Ells sí poden evitar la interacció amb altres persones per la pandèmia; en canvi, les persones convocades a les taules no tenen aquest dret.

Llegeixo avui el BOE sobre la Junta Electoral i hi posa clarament que les persones amb una discapacit­at, sigui quin sigui el grau, estan exemptes d’aquesta obligació. Em trobo totalment indefensa, sense respostes i preocupada per no saber què he de fer el diumenge 14 per evitar multes i problemes, que això segur que ho fan al moment... Després veus la propaganda electoral en què et prometen la lluna, i en realitat els importes un rave.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain