El Periódico - Català

El Regne Unit estudia si és eficaç vacunar combinant dues fórmules

- EL PERIÓDICO

Científics del Regne Unit han posat en marxa uns assajos per establir l’efectivita­t de subministr­ar dues vacunes diferents contra la Covid-19 entre la primera i la segona dosi. L’objectiu, segons els experts, és comptar amb més flexibilit­at en el pla d’immunitzac­ió iniciat el passat 8 de desembre al Regne Unit, ja que actualment s’estan subministr­ant les dues dosis amb la mateixa vacuna, amb un espai de temps màxim entre elles de dotze setmanes.

L’actual recomanaci­ó del Comitè Conjunt sobre Vacunació del Regne Unit (JCVI, en anglès) estableix que qui hagi rebut una de les dues vacunes en la primera dosi haurà de rebre la mateixa marca en la segona.

L’objectiu és aconseguir més flexibilit­at en el pla d’immunitzac­ió

En l’estudi que emprendrà el Regne Unit participar­an més de 800 voluntaris més grans de 50 anys residents a Anglaterra. Uns rebran el preparat d’Oxford/AstraZenec­a seguit del de Pfizer/BioNTech i viceversa, amb un espai de temps entre tots dos de 12 setmanes.

La viròloga espanyola Isabel Sola, del Centre Nacional de Biotecnolo­gia (CNB/CSIC), s’ha mostrat optimista sobre la possibilit­at de vacunar amb una barreja de dos preparats diferents, un plantejame­nt que no és «ni forassenya­t ni imprudent», i podria, fins i tot, ser favorable per obtenir una millor resposta immune. «Em sembla raonable que s’estudiï» la possibilit­at, per a, entre d’altres, comptar amb més «flexibilit­at» en els plans d’immunitzac­ió, va dir Sola a Efe.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain