El Periódico - Català

El respecte

- Mónica Marchante

Per més que repasso les frases que diversos membres del PSG dediquen a Messi no comparteix­o la queixa de Koeman, a la qual s’han afegit els candidats a presidir el Barcelona.

Parlen de falta de respecte al Barça i Víctor Font va més enllà, qualifican­t d’«agressió» les últimes picades d’ullet procedents de París.

Repasso les declaracio­ns amb curiositat de fiscal acusador buscant proves de la «falta de respecte».

«Grans jugadors com Messi sempre seran a la llista del París SG». Diu Leonardo, el director esportiu del PSG. Estem asseguts a la taula dels que estan seguint de prop el tema».

Entenc el dolor de qui veu venir una gran pèrdua, però... ¿què hi ha d’ofensiu? ¿Qui no diria el mateix si se li pregunta pel millor jugador del món?

La resposta de Pochettino és de manual: «¿Messi? ¿Quin entrenador no voldria tenir un jugador d’aquest calibre? Ens uneix Newell’s». ¿I què menys podia respondre Pochettino?

Di María va més enllà . «Sí, sí, això espero [que Messi vagi a Paris]. «Hi ha moltes possibilit­ats que Messi fitxi pel PSG. Tant de bo». La seguretat de l’argentí potser ha descompost més d’un, tot i que més que irrespectu­osa podria considerar­se... massa arriscada.

Però del fet que Messi pugui i vulgui anar-se’n, només n’és responsabl­e el Barça. Que és qui ha firmat un contracte (ara publicat) que expira a l’estiu. Ja pot negociar legalment amb qui vulgui.

Els al·ludits del PSG responen les preguntes dels periodiste­s, a dues setmanes d’enfrontar-se al Barcelona. ¿Inoportuns? Fa tres anys va ser el Barça, a través del seu portaveu, que va reconèixer haver contactat amb la família d’un futbolista d’un altre equip amb contracte en vigor. Es diu Griezmann i avui juga amb Messi al Camp Nou. ¿Va ser respectuós? ¿O anar contra Xavi a Doha sent tècnic de l’Al-Saad?

El Liverpool, segons va revelar Football Leaks i va publicar Der Spiegel, va arribar a demanar al Barcelona en un correu que deixessin d’assetjar públicamen­t i privadamen­t Coutinho l’estiu del 2017. ¿Va tractar el Barça amb respecte el Santos quan va firmar un precontrac­te amb Neymar a l’esquena del club?

Si et queixes de falta de respecte, has de mirar el teu historial abans. No sigui que no puguis presumir del que demanes per a tu.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain