El Periódico - Català

El PSG assetja Messi i afarta el Barça

Queden menys de dues setmanes per al Barça-PSG de Champions. I Messi, desitjat a França, en el centre del focus.

- MARCOS LÓPEZ

Messi calla sobre el seu futur. Calla sobre el seu contracte, exposat, fins a l’última coma, davant els ulls del món. Messi calla, respon amb dos grans partits (Athletic i Granada) i juga, compromès com se’l veu amb el projecte de Koeman, desitjós com està d’aixecar algun trofeu com a capità, lluitant a Granada cada pilota com si fos realment l’última de la seva vida. Ell calla i el París Saint-Germain no deixa de parlar d’ell. El club francès l’assetja aprofitant la debilitat del Barça, que no té ni president que pogués acostar-se a l’astre per calmar-lo i seduir-lo en els decisius mesos finals en què expira el seu contracte.

Messi no vol donar més pistes del que farà al juny, fart ja que el vinculin al PSG, perquè va deixar ben clar que no té presa la decisió definitiva. Disposat està, fins i tot, a esperar el desenllaç de les urnes el pròxim 7 de març, tot i que ja va escriure l’estiu passat en un burofax que desitjava abandonar la seva casa a Castelldef­els. Estava fart de Bartomeu (ara el president va desaparèix­er després de la seva dimissió) i sentia la necessitat de descobrir nous rumbs. Però no l’hi van deixar fer. I el PSG ha estret el setge sobre l’argentí, coincidint, a més, amb el duel europeu que es viurà el pròxim 16 de febrer al Camp Nou. Un duel que des de París ja s’ha començat a jugar des de fa mesos.

A Barcelona, només la veu de Koeman té l’autoritat real per defensar el seu capità, convertit en eix de la campanya electoral, de la qual ell intenta aïllar-se perquè no vol hi intervenir. El soroll, mentrestan­t, no para d’augmentar. Però Leo, per molt fart que estigui, i ho està en un any tan convuls, esquiva obrir la boca.

El desig de Neymar

Com més exposat està, millor juga. La seva monumental falta a l’Athletic va ser la resposta a la filtració del seu contracte. «Estava feta amb mala intenció», va denunciar Koeman. I a Granada, malgrat no marcar cap dels cinc gols que van portar el Barça a les semifinals de la Copa, va participar en quatre. Exercint, a més, un gran lideratge, tant en el pla futbolísti­c com en l’anímic, erigit en el portaveu del grup en l’arenga prèvia a l’inici de la pròrroga dimecres passat.

Superat el dol per veure’s obligat a quedar-se, Messi ha connectat primer amb Koeman, que va ser molt transparen­t amb ell des que el va visitar a casa seva l’estiu passat, com amb els joves (Pedri i De Jong, per exemple), que li estan fent la vida molt més fàcil al camp. Però Neymar el vol

«Hi ha moltes possibilit­ats que Messi fitxi pel PSG. ¡Tant de bo!»

DI MARÍA DAVANTER DEL PSG

«El que més vull és tornar a jugar amb Messi. Segur que ho farem aquest any»

NEYMAR DAVANTER DEL PSG

«Messi és a la nostra llista. Estem asseguts a la taula dels que són a prop»

LEONARDO DIRECTOR ESPORTIU DEL PSG

«És una falta de respecte el que fa el PSG amb Messi. I més amb la Champions en marxa» KOEMAN ENTRENADOR DEL BARÇA

«Em preocupa que no hi hagi president. La qüestió de Messi s’ha de resoldre urgentment» LAPORTA

CANDIDAT A LA PRESIDÈNCI­A DEL BARÇA

«És una agressió, continuen sense digerir que el millor de la història sigui home de club» FONT

CANDIDAT A LA PRESIDÈNCI­A DEL BARÇA

tenir al seu costat. Ara el PSG fa justament el que va intentar, i sense èxit, al seu dia el Barça. Va voler recuperar el brasiler i ara ell obre les portes del Parc dels Prínceps al seu amic argentí per completar un trident de somni junt amb Mbappé.

Missatge de Xavi a Leo

Falta saber, no obstant, si el club francès, que ja ha anunciat unes pèrdues per a aquesta temporada de 204 milions d’euros, pot assumir el cost econòmic de reunir tres davanters així. El Barça, a més, viu una situació de tal debilitat institucio­nal que no hi ha ningú que es pugui acostar a Messi. Només Koeman l’acompanya i el defensa, juntament amb els candidats a la presidènci­a (Laporta, Font i Freixa). Parlen tots, a París i a Barcelona, menys Leo.

«És una falta de respecte el que està fent el PSG», va cridar Koeman, que es va unir així a la tesi defensada fa dies per Laporta, subscrita també per Víctor Font. «És lamentable, una falta de respecte, una agressió. Continuen sense digerir que el millor jugador de la història sigui un home de club i aquest club sigui el Barça», va dir el candidat, que va explicar que «en Xavi ha enviat un missatge al Leo» per animar-lo. «En Xavi té la credibilit­at i la capacitat per convèncer-lo en el projecte esportiu», va dir Font, que li oferiria «un contracte vitalici».

El PSG té l’escenari perfecte: No hi ha govern al Barça. Un club que no té ni un euro. Ni, de moment, un pla que atragui el seu capità, obligat a viure al dia, escanyat a la institució per una profunda crisi econòmica que la deixa sense recursos per dissenyar el futur. Cada dia que passa és un dia menys sense Messi al Barça. I un dia més perquè les veus des de París, liderades per Neymar, li facin veure que té més possibilit­ats d’èxit al Parc dels Prínceps que a la complexa reconstruc­ció esportiva que impulsa Koeman, que el necessita per escurçar terminis. Ell calla i juga.

 ??  ?? Messi, dimecres , lamenta un dels gols del Granada abans de la remuntada del Barça als quarts de la Copa del Rei.
Messi, dimecres , lamenta un dels gols del Granada abans de la remuntada del Barça als quarts de la Copa del Rei.
 ?? Jorge Guerrero / AFP ??
Jorge Guerrero / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain