El Periódico - Català

Misses sense control van desfermar la Covid a El Palmar de Troya

Un total de 78 infectats i set morts és el balanç del coronaviru­s en el peculiar orde religiós del poble sevillà on no s’apliquen les mesures anti-Covid.

- VANESA LOZANO LUIS RENDUELES Madrid

Nadal del 2020. Amb la pandèmia descontrol­ada i restriccio­ns a tot Espanya, desenes de feligresos van a missa a l’Església Cristiana Palmariana dels Carmelites de la Santa Faç, a la localitat sevillana d’El Palmar de Troya. Els homes vesteixen amb túniques i les dones porten vel i mantellina. Entre els presents també hi ha nens i nadons. Tots celebren la cerimònia, que inclou fer un petó al peu d’una imatge del nen Jesús, sense mascareta i sense respectar les mesures imposades per Sanitat. Així ho mostren les imatges que un dels assistents va gravar el mes de desembre passat durant una d’aquestes eucaristie­s dins de la basílica, a les quals ha accedit EL PERIÓDICO. Uns dies després, un brot de coronaviru­s dins dels murs de l’orde religiós va deixar 78 infectats i una taxa d’incidència al municipi de 3.333 casos per 100.000 habitants, cosa que ha obligat la Junta d’Andalusia a tancar perimetral­ment el poble, de 2.340 habitants.

«Uns cent pelegrins van arribar el 22 o 23 de desembre, procedents del Regne Unit, Alemanya i Suïssa, per celebrar el Nadal a l’Església Palmariana. Molts van venir en cotxe de lloguer, sense fer-se proves PCR . Van marxar als seus països entre el 4 i el 7 de gener», explica a aquest diari Juan Carlos González, alcalde d’El Palmar de Troya, que situa el focus dels contagis en les celebracio­ns i convivènci­es religioses palmariane­s d’aquells dies. Un vídeo mostra els fidels sense mascareta i besant un nen Jesús que ningú neteja després.

El brot ha deixat de moment set persones mortes, quatre sacerdots i una monja palmarians i dos veïns del poble.

 ?? El Periódico ?? Imatge de vídeo de la missa a El Palmar sense mesures de protecció.
El Periódico Imatge de vídeo de la missa a El Palmar sense mesures de protecció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain