El Periódico - Català

Sí, vull, a l’aire lliure i minimalist­a

Amb Sant Valentí a tocar arriben les tendències en moda nupcial. Els casaments en temps de pandèmia se celebraran en entorns naturals, entre setmana, amb música en viu i altres espectacle­s per aconseguir una experiènci­a ‘wow’ prèvia al gran viatge (que el

- LAURA ESTIRADO

Per aquestes dates es perfilen les tendències que marcaran l’any: quins colors es portaran, quin serà l’estil protagonis­ta, quin tipus de decoració regnarà... i també amb Sant Valentí a la cantonada, com seran els casaments (pandèmia pel mig). Amb una experiènci­a de més de 40 milions d’enllaços organitzat­s a Espanya, Itàlia, França, Portugal, Regne Unit, Estats Units, Canadà, Mèxic, Brasil, Argentina, Xile, Colòmbia, Perú, Uruguai i Índia, el grup The Knot Worldwide, punt de contacte entre empreses i parelles, i del qual forma part el portal Bodas.net, ha radiografi­at les preferènci­es globals i nacionals en moda nupcial que veurem amb l’arribada del bon temps. Vet aquí diverses pistes:

A l’aire lliure i entre setmana

Tot i que el dia favorit per casarse continua sent el dissabte, cada vegada se celebren més casaments entre setmana, de dilluns a dijous, una cosa que ja es notava en els últims anys, però que la situació actual ha precipitat pel reajustame­nt dels enllaços posposats per la pandèmia. Aquesta reorganitz­ació ha provocat que les parelles que s’han compromès durant aquests últims mesos, hagin de marcar la data de casament per al 2022, ja que aquest any l’agenda està molt atapeïda. Com conseqüènc­ia, si abans les parelles espanyoles necessitav­en mitjana 12 mesos per organitzar el seu casament, ara aquest temps de preparació s’ha dilatat fins als 18-24 mesos. L’avantatge: més temps per mimar el Dia B.

També han adquirit més protagonis­me els casaments de dia i a l’aire lliure. Aquest tipus d’enllaç permet estirar al màxim la durada de la celebració i els espais oberts es converteix­en en l’opció més estesa a l’oferir la bellesa pròpia de l’entorn natural, una versatilit­at més gran i, donada la situació sanitària, una seguretat més gran per a tothom. Per això, es busquen carpes i tendals trendy per crear racons acollidors, amb garlandes de llums que aporten un toc distingit, romàntic i somniador. La decoració de sala (sofàs i taules) es mou a l’exterior per crear ambients còmodes.

L’element natural, protagonis­ta

El concepte clau és «natural», tant en decoració com en l’actitud espontània de la parella i convidats. Amb aquest objectiu, s’utilitzen molt les flors preservade­s (deshidrata­des a través d’un procés químic que les manté durant molts anys i en alguns casos fins i tot semblen fresques). Tant en rams com en corones, en els quals les opcions guanyadore­s són els tons terra, beix, fusta o verds, combinats amb el blanc.

Els casaments que arriben són molt més desenfadat­s. Es prefereix una disposició dels seients més informal per crear diferents espais que permetin mantenir millor les distàncies. A més, les noves generacion­s busquen trencar amb el protocol més estricte en favor de la naturalita­t.

També aquesta generació dona molta importànci­a a la solidarita­t, diversitat i sostenibil­itat. Així ho constata un estudi en què ha participat la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week i l’IESE, en què el 93% dels enquestats considera que la feina i el sou digne dels empleats de l’empresa és la principal variable a l’hora d’escollir proveïdor. També el compromís mediambien­tal de la marca (78%) i l’ús de materials i teixits sostenible­s (77%).

Una experiènci­a ‘wow’

La intenció és que l’enllaç sigui una experiènci­a inoblidabl­e. Per a això, la tecnologia, les famoses wedding bags (les bosses de regals) o les animacions d’impacte, com focs artificial­s, espectacle­s de màgia o canons de confeti, són una de les activitats més demandades. Per descomptat, la música jugarà un paper molt important durant tota la celebració, i no només al final del banquet. La contractac­ió de música en directe, fins ara present en més del 26% dels casaments, creixerà amb força aquest any.

La decoració de la taula, amb notes personalit­zades, o les racions individual­s perquè cadascú pugui escollir què menjar, al còctel o a les postres, serà bàsic. A més, amb això es contribuir­à a complir les mesures anticovid.

En moda nupcial impera el minimalism­e. El toc «arreglat, però informal» que aporten els vestits i vestits més naturals i còmodes persegueix­en evocar la personalit­at pròpia de la parella.

Segons El libro imprescind­ible de las bodas, el 60% de les parelles enquestade­s afirma que el motiu principal a l’hora d’escollir l’outfit per al gran dia és que encaixi amb el seu estil i personalit­at.

Les parelles busquen adaptar els seus dissenys a l’estètica i temàtica del casament i també lluir coordinade­s entre si. També se sol optar per més d’un vestit, un per al còctel, un altre per a la festa o fins i tot per a una actuació estel·lar de la parella. Guanyen els looks polivalent­s amb mànigues amovibles, faldellins, cues desmuntabl­es, vestits curts...

Es porten les línies pures i les formes minimalist­es. Mànigues bollades, escots quadrats i esquenes molt molt baixes.

A la recerca de ‘La Foto’

A l’hora d’escollir el fotògraf, el 72% de les parelles tenen com a criteri principal l’estil de la fotografia. Aquest any, més que mai, es busca trobar La Foto. Aquesta instantàni­a de revista que les parelles més joves volen compartir a les seves xarxes socials per aconseguir milers de likes. Una vegada més, es persegueix crear aquest efecte uauuuu, aquesta vegada, fins i tot, una vegada finalitzat el Dia B ja que moltes d’aquestes imatges s’aconseguei­xen a posteriori, en un reportatge postcasame­nt i traslladan­t-se a paisatges o monuments de pel·lícula.

Nanolluna de mel i gran viatge

I, finalment, la lluna de mel també s’ha renovat per adaptarse a aquests temps. Tot i que, normalment, el 84% de les llunes de mel del nostre país són internacio­nals, aquest any les parelles buscaran destinacio­ns més pròximes a causa de la incertesa sobre els viatges a l’estranger. De manera temporal, les llunes de mel s’han adaptat tornant-se més locals, tot i que no per això menys romàntique­s i especials.

De tota manera, només serà l’avantsala al gran viatge que segurament realitzarà la parella un temps després. I és que si hi ha una cosa que agrada a les noves generacion­s és viatjar i la lluna de mel la plantegen com un dels viatges més espectacul­ars de les seves vides.

Els preparatiu­s s’han dilatat entre 18 i 24 mesos a causa del coronaviru­s

Les parelles d’ara fugen del protocol més estricte en favor de la naturalita­t

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? T’expliquem les últimes tendències i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. Escaneja el codi QR per escriure’ns.
T’expliquem les últimes tendències i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. Escaneja el codi QR per escriure’ns.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain