El Periódico - Català

Catalunya advoca per museus i campus universita­ris

> Salut habilita mes de 600 àrees polivalent­s fora dels CAP i obre la porta a la contribuci­ó del sector privat

- BEATRIZ PÉREZ

L’estratègia nacional de vacunació de la Covid-19 de Catalunya, presentada divendres passat, obre la porta als grans espais i equipament­s que aporta el sector privat perpoder accelerar el camí cap a la immunitzac­ió de la població, sempre que hi hagi vacunes. A curt termini, Salut es concentrar­à a vacunar als centres d’atenció primària (CAP) i en els més de 600 espais polivalent­s (casals d’avis, centres cívics, equipament­s culturals...) que ja s’havien utilitzat per vacunar contra la grip amb la col·laboració dels ajuntament­s.

Però més endavant s’estudiaran altres fórmules, inclosa l’aportació del sector privat, com admetia la la consellera de Salut, Alba Vergés. Damunt la taula hi ha espais d’empreses, grans equipament­s esportius, campus universita­ris per als més joves i localitzac­ions emblemàtiq­ues.

Altres opcions que també encaixarie­n en aquesta direcció, malgrat que de moment es descarten, són els aparcament­s de supermerca­ts, com als països anglosaxon­s, principalm­ent els Estats Units. El secretari de Salut

Pública, Josep Maria Argimon, de moment rebutja aquesta opció perquè no forma part de la cultura occidental. Tampoc es contemplen les farmàcies, opció a la qual també han recorregut els Estats Units. El Govern de Joe Biden ha anunciat aquesta setmana que enviarà més d’un milió de dosis a 6.500 farmàcies del país integrades en cadenes com Walgreens, CVS i Rite Aid.

Serveis laborals

Salut, que també creu que serà necessària la participac­ió dels serveis laborals i de prevenció de risc de les empreses, rebrà dilluns de la setmana que ve 31.000 dosis de la vacuna d’AstraZenec­a. L’altra setmana en rebrà 36.000 més i després es podria triplicar la xifra. Aquestes 31.000 dosis d’AstraZenec­a aquest dilluns se sumaran a les 112.000 de Pfizer i Moderna que ja té Catalunya.

La Generalita­t afirma que Catalunya està preparada per vacunar massivamen­t. «Podem vacunar 150.000 persones al dia quan tinguem prou dosis», va afirmar divendres Vergés, que va destacar que el territori ha administra­t un total d’1,5 milions de vacunes de la grip «en només dos mesos», amb pics màxims de fins a 60.000 al dia.

 ?? Chet Strange /AFP ?? Vacunació als afores d’un estadi de beisbol a Denver (Colorado), el 30 de gener.
Chet Strange /AFP Vacunació als afores d’un estadi de beisbol a Denver (Colorado), el 30 de gener.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain